Молодь з Ємільчинського району передала листа своїм батькам в зону проведення АТО

28 Вересня 2014 15:17
0412.ua

0412.ua

У рамках відзначення Дня батька в смт Ємільчине відбувся родинний квест «Привітай батька». Аби розділити з дітьми та батьками радість, 25 вересня на свято завітала і директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.

Цього року День батька в нашій державі має особливе символічне значення з огляду на те, що багато наших захисників – люблячих і ніжних татусів беруть участь в антитерористичній операції на сході України. Дітки сумують за своїми найріднішими людьми і найбільше чекають миру та повернення додому батьків-героїв.

Родинний квест «Привітай батька» зібрав багатодітні сім’ї, родини з прийомними дітьми та дітлахів, чиї батьки зараз перебувають в зоні проведення АТО. Мета цього заходу – в черговий раз показати дітям зразковий приклад для наслідування в особі доброго, люблячого, чуйного, мужнього та порядного тата, який разом із мамою дарує життя, щасливе дитинство і є надійною опорою міцної сім’ї.

Своєю дружністю і талантами всіх присутніх вразили родини Серпутьків із с. Мала Глумча, Омельченків та Хільченків із смт Ємільчине. А майстер виробів із дерева Петро Буздуган пишається трьома доньками, які заінтригували гостей яскравими художніми номерами. Школярик Максим Турчин сумує за своїм татом і щодня вранці прокидається з надією, що сьогодні найрідніша людина обійме його. Батько хлопчика зараз охороняє спокій свого сина та кожного із нас на сході України. Максим продекламував гостям зворушливий вірш для татка.

У с. Рихальське Ємільчинського району проживає і відома на Житомирщині людина – Юрій Олійник. Він єдиний в області нагороджений орденом «За сумлінне батьківство». Після смерті дружини Юрій Олійник самостійно піднімає на ноги 9 дітей. Він не одружився вдруге і вирішив своє життя присвятити вихованню дітей. Доньки й сини підростають та допомагають своєму захисникові й порадникові – найдорожчому у світі татові.

Під час квесту представники молодіжної громадської організації «Молодь Ємільчинщини» зачитали гостям лист-звернення до всіх батьків, які зараз перебувають в зоні проведення АТО. Молодь сподівається, що найближчим часом його доставлять на схід України і всі наші герої з ніжною посмішкою прочитають слова, від яких на душі стане тепліше, і вони зрозуміють, що їм є за що боротися, – за радісний сміх, тісні обійми і теплі рученята своїх доньок та синочків.

Представники влади подякували дітям за душевний і змістовний захід, вручили подарунки та запевнили, що всі татусі – це герої, про яких треба пам’ятати щодня, а не лише у День батька.

Джерело: 0412.ua