В Житомирському університеті студенти-переселенці перебувають у статусі слухачів

6 Жовтня 2014 14:56
e-burgas.com

e-burgas.com

Ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух зустрівся з студентами-переселенцями зі Сходу України. Зустріч була проведена задля того, щоб поцікавитися як саме приймають гостей в університеті, чи все в порядку в гуртожитках та чи адаптувалась молодь до нових умов навчання.

Про це повідомляє прес-центр університету.

На початку зустрічі ректор Пето Саух запевнив студентів, що всі проблеми, які існують на сьогодні в Україні, – тимчасові.

«Країна переживає складні часи, тому цей рік буде важким для нас всіх. Але ми мусимо змиритися і перетерпіти ці випробування. Якщо у вас виникають конфлікти чи проблеми, то ви можете звернутися у міжнародний відділ, або сміливо іти до мене. Ми допоможемо вам вирішити всі ваші питання», – наголосив ректор ЖДУ імені Івана Франка.

Під час зустрічі ректор запропонував вирішити питання зі статусом для переселенців. Адже зараз в університеті вони лише як слухачі, тому аби здати іспити повинні їхати в свої рідні університети, в зону бойових дій. Але ректор запропонував гостям стати повноправними студентами-франківцями. Якщо у молоді є бажання залишитися у Житомирському державному університеті, то керівництво може звернутися до міністерства та прийняти їх до себе на навчання. Варто зауважити, що цю пропозицію студенти зі Сходу одностайно підтримали.

Джерело: 1.zt.ua