Як вилікувати застуду на губах в домашніх умовах

8 Жовтня 2014 12:06
foka.com.ua

foka.com.ua

З настанням холодів мало кому вдається уникнути різних вірусних захворювань – для цього потрібно зовсім небагато, наприклад, пройтися у вітряну погоду без шапки, промочити ноги в осінній калюжі … Імунітет ослаблений, і неприємні симптоми не змусять себе чекати. Одним із проявів може стати герпес – поширений вірус, який «спить» всередині практично кожного організму, і активізується, коли імунна система стає вразливою.

Як вилікувати застуду на губах в домашніх умовах

Нічого небезпечного сам по собі герпес, або застуда на губі, як його часто називають, не приховує. Проте, доставляє багато неприємних відчуттів, фізичний дискомфорт, та ще й впливає на зовнішній вигляд – губа може відчутно збільшитися в розмірі, покритися пухирцями, наповненими рідиною, лущитися.

Чи можна вилікувати застуду на губах в домашніх умовах? У цьому немає нічого складного, але пам’ятайте про те, що тут, як при будь-якому іншому лікуванні, потрібен системний підхід – обраний вами метод потрібно застосовувати до тих пір, поки від герпесу не залишиться й сліду.

Найпопулярніший засіб – це противірусна мазь. В аптеках досить великий їх вибір, найчастіше вибирають Ацикловір – він вартує дуже недорого, і при цьому вкрай ефективний. Кожен день по кілька разів потрібно змащувати уражену герпесом шкіру – продовжуйте протягом 5-6 днів, поки не будете впевнені в тому, що вірус відступив.

Досить ефективним засобом у боротьбі з застудою на губах є ромашковий настій – його використовують як у вигляді компресів, так і застосовують внутрішньо. Склянкою окропу заварюєте чайну ложку ромашки, протягом 30 хвилин настоюєте під кришкою. Можна додати також одну ложку настоянки прополісу (10%). Компреси потрібно робити якомога частіше, прикладати до губи вату, змочену в настої, а внутрішньо – три рази на добу, по столовій ложці.

Хвалять, крім цього, часник – точніше, часникову кашку, яку можна отримати, потерши зубчики на дрібній терці. Цією кашкою і потрібно змащувати хвору губу. Однак, якщо ви не взяли лікарняний, а на роботі змушені спілкуватися з людьми, то від цього способу краще утриматися і вибрати інший – не менш результативний, але не такий ароматний.

Мед – це смачні і корисне ласощі. Крім всіх своїх лікувальних властивостей, допомагає ще й при герпесних висипах. За кілька днів висипання проходять, якщо змащувати виразки медом, або сумішшю меду і яблучного оцту в пропорціях 1: 1.

Ефірні олії теж можуть допомогти – заслуженою популярністю користується ялицева ​​олія, нею потрібно змащувати уражену ділянку, але тільки в тому випадку, якщо вже з’явилися пухирці з рідиною. До цього моменту можна використовувати олію меліси.

Тепер ви знаєте, як позбутися застуди на губах в домашніх умовах. Найважливіше – будь-який з цих продуктів може виявитися для вас алергеном, тому намагайтеся використовувати лише ті засоби, які гарантовано не завдадуть вам шкоди. Поряд з лікуванням приділяйте увагу зміцненню імунітету – вітаміни, спорт і правильне харчування прискорять одужання, і боротьба з герпесом закінчиться вашою безумовною перемогою.