Всесвітній день пошти у Житомирі відзначили під гаслом «За мир в єдиній Україні»

10 Жовтня 2014 10:55
zt.infoprostir.com.ua

zt.infoprostir.com.ua

9 жовтня цього року виповнилося 140 років з дня створення Всесвітнього поштового союзу – міжнародної організації, що об’єднує 191 країну і має статус спеціалізованої установи системи Організації Об’єднаних Націй. В цей день у Житомирі відбулася низка урочистих заходів до Дня пошти. Гасло свята – «За мир в єдиній Україні».

На території Житомирської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку провели виставку української вишивки та дитячих малюнків на асфальті на тему «Україна – єдина». Керівники міста й області вручили грамоти, подяки і подарунки працівникам пошти.

У вітальному листі від голови обласної ради Віталія Француза та голови ОДА Сергія Машковського з нагоди професійного свята працівників поштового зв’язку йдеться: «Поштова мережа Житомирської області упродовж останніх 10 років входить в десятку найкращих в Україні. Якісним поштовим зв’язком забезпечені мешканці міст та найменших сіл регіону. Минулого року Житомирська дирекція Укрпошти клієнтами була визнана найкращою за культурою обслуговування та якістю надання послуг. Щиро вдячні працівникам пошти за якісну роботу, відданість справі, відповідальне ставлення до своїх професійних обов’язків».

 

Щомісячно в області через пошту пересилається 330 тис. од. письмової кореспонденції, біля 26 тис. посилок, виплачується та доставляється 372 тис. пенсій та допомог, доставляється 2,3 млн. примірників вітчизняних та зарубіжних періодичних видань.

За 9 місяців поточного року дирекції вдалось заробити 85 млн. доходів та забезпечити темп їхнього зростання на 101%. До бюджетів всіх рівнів та державних цільових фондів перераховано 26,7 млн. грн.