Помилки здорового cпособу життя

14 Жовтня 2014 14:18
zdplus.com

zdplus.com

У гонитві за здоровим способом життя багато хто не знає міри. Бажання завжди залишатися здоровим, красивим і молодим в деяких перемагає не тільки відчуття голоду і ліні, але й елементарний здоровий глузд.

Саме по собі бажання трохи менше хворіти, навряд чи можна засудити, проте група американських дослідників вирішила ще раз нагадати всім нам, про те, що у всьому треба знати міру. Нижче представлений список головних помилок здорового способу життя, які призводять до старіння організму.

1. Виключення жирів та цукор зі свого раціону

Вчені радять запам’ятати – є умовно шкідливі продукти, є умовно корисні продукти, однак фактично не існує жодного продукту, який був би корисний в абсолютно будь-яких кількостях. Тож відмовляючись зовсім від цукру або зводячи споживання ненависних  жирів до мінімуму, ви робите, “удар нижче пояса” по своєму зовнішньому вигляді. Дієтологи сьогодні сходяться на тому, що головне в раціоні – це, щоб він був збалансований. Без жирів ви ризикуєте отримати не тільки суху і в’ялу шкіру, але і серйозні проблеми зі здоров’ям. Теж саме стосується цукру.

2. Уникнення відпочинку

Відпочинок потрібен у всіх проявах – і у фізичному, і в психологічному. Мова в першу чергу йде про те, що давати собі відпочинок – в плані фізичних навантажень – це захист від перевтоми і стресу, а в плані дієти – це захист від напруги і стресу. В обох випадках стрес може справити вкрай негативний вплив на здоров’я та зовнішній вигляд.

3. Заміна органічних продуктів неорганічними

Незважаючи на сьогоднішній рівень розвитку медицини – варто пам’ятати, що людина поки не змогла створити в плані харчування нічого кращого за те, що спочатку запропонувала природа. У ряді досліджень було доведено, що люди, які харчуються виключно органічними продуктами, в 85% характеризують своє здоров’я, як найкраще, ніж ті, хто в своєму раціоні харчування має значну кількість неорганічних продуктів харчування.

4. Кава замість чаю

Остання порада дієтологів може виявитися досить неприємним для любителів кави – проте по своїй користі для здоров’я вона не зрівнятися ні з чорним, ні тим більше з зеленим чаєм. Катехіни, котрі містяться в чаях, грають найважливішу роль в регенерації клітин епідермісу.

Джерело: organic.ua