Житомир тепер має свій логотип. ФОТО

21 Жовтня 2014 14:17

20 жовтня відбулося підсумкове засідання робочої групи по вибору логотипу міста Житомира, на якій було вручено нагороди та затверджено логотип міста, повідомляє Житомир.info.

logo_brend_21

За словами першого заступника мера Житомира Сергія Сухомлина, на конкурс, оголошений міськрадою, було подано більше 200 заявок. Пропозиції виставлялися на осуд користувачів соцмереж. Логотип міста житомиряни обирали і на «ЛогоСушці», святкуючи 1130-й ювілей міста.

На початку підсумкового засідання робочої групи учасники проекту були нагороджені грамотами:

  • у номінації «Найактивніший учасник» грамоту отримав Руслан Віл’ям
  • грамотою за створення лого-фейку у проекті «Подаруй місту логотип» був нагороджений Максим Шевчук
  • ТОВ «Doris Advertising» дісталась грамота за найчисленніші симпатії користувачів Facebook
  • грамоту за найчисленніші симпатії громади у проекті вибороло ТОВ «Вадіус».

«З-поміж інших експертне середовище визначило той логотип, який буде називатися брендом міста та розміщуватиметься на транспорті, будівлях, різних рекламних поверхнях», – зазначив Сухомлин.

logo_brend_18

Відтак, переможцем проекту стало товариство «Doris Advertising», якому перший заступник міського голови передав 20 тис. грн. спонсорських коштів.

Автори логотипу, який був визнаний найкращим, розповіли, що у процесі створення ставили за мету поєднати його значущість із погляду історичної пам’яті та відповідність сучасним історичним формам.

«Хотілося створити знак, який би був максимально простим за змістом і формою, аби його можна було використовувати в усіх сферах життя, щоб він був упізнаваним у будь-якому розмірі, у будь-якій фактурі, на будь-якому носії», – зазначив один із дизайнерів логотипу.

logo_brend_59

Основа ідеї логотипу – геометрична фігура, яка є центральною у більшості поліських орнаментів із прадавніми елементами ромбів, похресть, смужок, що властиві вишивці, ткацтву, різьбярству, писанкарству та гончарству Житомирщини.

Знаку було надано симетричної, динамічної та масивної форми літери «Ж» – першої букви назви міста.

За основу для колірного рішення логотипу був узятий звичайний для мешканця Полісся краєвид: золотисте жито, блакитне небо, зелений ліс.

logo_brend_04

За словами Сергія Сухомлмина, новостворений логотип Житомира незабаром з’явиться на зупинці громадського транспорту.

«31 жовтня відбудеться презентація чотирьох чеських тролейбусів. Це перша партія тролейбусів, які надійдуть у місто від компанії, котра виграла конкурс. Презентуючи тролейбуси, ми хочемо представити і нову зупинку громадського транспорту. На рекламних поверхнях цієї зупинки буде розміщено логотип нашого міста», – сказав Сухомлин.

Перший заступник міського голови також поінформував, що нові тролейбуси обладнані системою оповіщення для людей з вадами зору. Також у завезених тролейбусах і на новій зупинці буде доступ до інтернету.

logo_brend_10