5 природних антибіотиків, які замінять таблетки

23 Жовтня 2014 12:40
foka.com.ua

foka.com.ua

Сьогодні антибіотики є одними з найбільш вживаних ліків, але це не робить їх нешкідливими: вони руйнують систему травлення та природний імунітет. При цьому, замінити їх можна натуральними і нешкідливими природними аналогами. Ось топ-5 доступних і природних антибіотиків.

1 Часник
Часник використовується в медицині різних культур по всьому світу ось вже тисячі років. В 18-му столітті його застосовували навіть для боротьби з чумою!

Часник має потужні антибіотичні, противірусні, протигрибкові і протимікробні властивості і здатний захистити і допомогти позбутися від шкідливих бактерій. Це також один з найсильніших природних антиоксидантів, а антиоксиданти не тільки борються з вільними радикалами, а й також підтримує імунну систему.

чесночная-маска-для-волос-с-медом-и-алоэ

Основним компонентом часнику, нищівним і відлякуючим погані бактерії, виступає хімічна сполука аллицин, яка і є причиною гострого часникового смаку. Посилити її дію можна, подрібнюючи зубчики, і вживаючи часник у сирому вигляді, у складі неварених блюд і з гарячим чаєм.

2 Колоїдне срібло
Колоїдне срібло використовувалося в якості ефективного антибіотика ще сотні років тому. На початку 20-го століття засновник фармацевтичної компанії Searle Альфред Сирл відкрив, що воно здатне вбивати навіть найпотужніші патогенні організми. Сирл стверджував, що численні застосування на людях показали приголомшливу дію колоїдного срібла, яке швидко знищувало мікроби, не здійснюючи при цьому токсичного ефекту на людину.

3602c8f7dad67f0b2c62eb635eda8b73

Недавні дослідження також показали, що колоїдне срібло здатне знищувати мікроби, стійкі до інших антибіотиків, такі як збудники резистентного золотистого стафілокока, пташиного грипу та атипової пневмонії.

3 Олія орегано
Олія орегано знищує патогенні бактерії, не зачіпаючи корисних. Вона також має противірусний та протигрибковий ефект, що робить її потужним засобом три-в-одному, конкуруючим з новомодними лікарськими препаратами – але не руйнуючим при цьому імунну систему і природну стійкість до антибіотиків.

Ключовим протимікробним інгредієнтом олії орегано виступає органічна сполука карвакрол. Для того, щоб цей засіб було ефективним у боротьбі з мікробами, необхідно перевіряти, щоб зміст корвакролу в ньому був не меншим за 70%.

4 Ехінацея
Ось вже сотні років ехінацея використовується для лікування широкого кола інфекцій. Традиційно її застосовували для загоєння відкритих ран, проти дифтерії, зараження крові та інших проблем зі здоров’ям, пов’язаних з бактеріями. Сьогодні ехінацея найчастіше прописується при різних видах застуд і грипі, оскільки вона здатна руйнувати найнебезпечніші форми бактерій, таких як золотистий стафілокок.

5 Лісовий мед манука
Дослідження переваг меду манука (новозеландського чайного дерева) показали, що це особливий тип моно-квіткового меду, який містить речовини з потужними антибактеріальними, протизапальними, протимікробними, противірусними, антиоксидантними, антисептичними і протигрибковими властивостями. При цьому мікроби не здатні розвивати стійкість до цього продукту, що перетворює його в один з найбільш бажаних натуральних антибіотиків.

08

Наш список природних антибіотиків, звичайно ж, не є повним – зверніть також увагу на такі дари природи, як гвоздика, куркума, лимони й інші.

Джерело: foka.com.ua