4 найкращі способи швидко зняти головний біль без таблеток

24 Жовтня 2014 09:47
foka.com.ua

foka.com.ua

Ми звикли, як тільки ледь починає тріщати у скронях, або стискати потилицю, хапатися за анальгетики. Хоча відомо ж, що ці ліки мають масу побічних ефектів – і на шлунок погано впливають, і печінкою насилу виводяться, і нирки перевантажують. Добре, якщо голова – ваше сильне місце і пігулки ковтаєте не частіше, ніж раз на півроку.
А якщо голова тріщить мало не кожен день? Причини найчастіше або судинні, або це болі напруги – від стресів і вимушеного положення за робочим столом, або кермом авто. Як впоратися з головним болем без таблеток? Ось що радять фахівці:

1. Масаж
Науково доведено, що якщо людина часто страждає від головних болів і при цьому хоча б 2-3 рази на тиждень виділяє трохи свого часу для масажу, то напади у неї будуть, як мінімум у два рази рідше і набагато слабкішими. Масаж відновлює кровопостачання і дозволяє організму розслабитися – а це знімає спазми – головну причину болю. До того ж масаж голови – це дуже приємно. Робіть його плавними круговими рухами – просуваючись від потилиці до чола.

2. Розтяжка
Болі напруги виникають через застій крові в області комірцевої зони і тому, що м’язи затікають і «каменіють». Все просто! Розминаємо шию, піднімаючи голову вгору, потім опускаючи вниз, потім вправо-вліво і наостанок робимо головою кругові рухи. Причому в кінцевій точці кожного руху робимо шиєю потягувальні рух і фіксуємо шию і голову в такому положенні секунд на 10. Потім п’ять секунд відпочинку і приступаємо до наступного руху.

3. Тепле – холодне
Якщо біль пульсуючий, то можна прикласти лід, або мокрий рушник до скронь – тут проходять важливі артерії, які постачають кров’ю кору головного мозку. Невелике зниження температури дозволяє швидко заглушити головний біль. Навпаки, якщо біль є гнітючим – то слід покласти щось тепле на задню частину шиї – це створить відтік крові і знизить тиск.

4. Невимушена атмосфера
Дуже часто ми не можемо впоратися з головним болем без ліків просто тому, що не вміємо розслаблятися. Звідси і постійне перенапруження. Виділіть вашій бідній голівоньці трохи «розвантажувальних» хвилини – хоча б 20 хвилин після робочого дня слухайте приємну фонову музику (краще без слів, щоб не концентруватися на змісті пісні і не починати наспівувати), вчіться по-йогівськи контролювати дихання (дихати животом, «збивати» ритм дихання – це допомагає зняти стрес). І найголовніше – треба привчити себе на короткий час очищати голову від усіх сторонніх думок! На думку вчених, за день ми засвоюємо всього 5-7% потрібної інформації, всі інші думки – порожні турботи.

spa-relax-vacation-travel-woman-nature

Джерело: foka.com.ua