Російський поет присвятив вірш Україні

10 листопадаа 2014 14:52
visti.pro

visti.pro

Не секрет, що сучасна агресивна політика путінської Росії не була б можлива без жорсткої пропаганди. З усіх телеканалів в уми простих жителів РФ щодня лунає величезна кількість заздалегідь схвалені цензурою матеріалів, які спрямовані на повне заперечення дійсності. Доказом служать щотижневі міфи-сенсації, які інколи звучать просто жахливо: «Карателі розіп’яли хлопчика», «Учасникам АТО обіцяють два раба», «Україна буде будувати філії Гуантанамо» і т. п. Прості люди, для яких телебачення є основним джерелом інформації, з легкістю вірять таким історіям і бояться яскравих слів типу «каратель», «хунта» або «фашист». Лише деякі скептично ставляться до таких новин і знаходять незаперечні спростування телевізійних «страшилок». Однак ці люди бояться відкрито говорити про брехливість сучасних російських ЗМІ.

Яскравими прикладами стало зарахування багатьох знаменитих артистів і діячів мистецтва до так званою «п’ятої колони». У число зірок, які не побоялися виступити проти війни з братнім народом, потрапили Андрій Макаревич, Лія Ахеджакова, Олег Басілашвілі, Ельдар Рязанов, Андрій Мягков, Борис Гребенщиков, Михайло Жванецький, Марк Захаров, Володимир Гостюхін, Марат Башаров, Станіслав Садальський, Олександр Розенбаум, Земфіра, Леонід Куравльов, Леонід Бронєвой, Олександр Балуєв, Федір Добронравов, Еммануїл Віторган, Галина Волчек, Юрій Шевчук і деякі інші відомі люди.

Чудовий російський актор, Народний артист СРСР, Олег Басілашвілі з приводу подій в Україні та участі в них Росії з гіркотою сказав: ” Цих мерзотників, хто б вони не були, які спровокували військові дії, рано чи пізно будуть судити судом всіх народів. На місці повстанців я б вийшов на високий пагорб, взяв би в руки зброю, поклав її на землю і закричав: «Братики, все! Ми припиняємо стрілянину…»
Нам треба займатися не захопленням нових земель, а внутрішнім устроєм країни.”

До таких слів можна додати тільки один з останніх віршів російського поета, відстороненого сільського вчителя Олександра Бившева, який перебуває під судом за вірші на підтримку територіальної цілісності і незалежності України.

ПУТИНСКОЙ РАШЕ (PUTIN`S RUSSIA).
А тебе всё земли этой мало.
Аппетит не умерила свой…
Ты в Европе войну развязала
К юбилею Второй Мировой.

Ты привыкла держать хвост трубою –
В чёрном деле завидная прыть.
Нынче Гитлер гордился б тобою:
Вот как надо границы кроить!

Захотелось тебе после Крыма
В глотку новых кусков пожирней.
В Украину ты без перерыва
Посылаешь на бойню парней.

Грезишь ты об имперском престиже.
(Кровь течёт там уже не ручьём.)
Ты ж глаза округляешь бесстыже,
Мол, а я тут совсем ни при чём.

Псков, Калуга, Владимир, Воронеж –
Сколько мест ещё будет таких?..
Как бомжей, ты украдкой хоронишь
“Добровольцев” погибших своих.

Зёрна зла всюду с щедростью сея,
Без паскудств ты не можешь ни дня.
Будь ты проклята, Раша-Расея!
И Господь да услышит меня!

СЛАВА УКРАИНЕ!

Джерело: visti.pro