Сьогодні у Житомирі обиратимуть голову обласного відділення Національного олімпійського комітету

23 Грудня 2014 07:30
zik.ua

zik.ua

Сьогодні, 23 грудня, в Житомирі відбудеться асамблея Житомирського обласного відділення Національного олімпійського комітету. Головне питання на порядку денному, окрім звітів про роботу за 2014 рік, – обрання нового голови. На даний моментєдиним претендентом на цю посаду лишається Олександр Оніщук. Інші кандидати – Сергій Машковський та Володимир Арешонков – взяли самовідвід. Тепер, аби очолити обласний НОК, Оніщуку потрібно отримати більшу половину голосів присутніх на асамблеї делегатів. Голосування має бути таємним.

Чому Олександр Оніщук вирішив балотуватися на посаду голови НОК і що він планує робити, аби вивести організацію із кризи, залишається таємницею. Можливо, завтра ми це почуємо від самого кандидата. Поки ж ми публікуємо невеликі підсумки роботи Житомирського обалсного відділення НОКу за 2014 рік. Скоріш за все, схожу інформацію делегати отримають завтра під час асасмблеї.

Цей рік для обласного олімпійского комітету був складнішим у фінансовому плані. Якщо в 2013 НОК отримав 320 000 гривень допомоги з бюджету і 50 000 спонсорської допомоги, то в 2014 році лише 100 000 і 2 000 відповідно. Залучення коштів у 2014 році здійснювалось як правило завдяки спільному проведенню заходів з іншими організаціями. Падіння кількості бюджетних та спонсорських надходжень в обалсному НОК пов’язують зі зміною керівництва області та та необхідністю спрямовувати кошти на більш важливі напрямки, що склалися у державі.

При цьому кількість заходів, які проводилися під патронатом і за участю НОКу зросли з 28 до 32, так само, як і кількість учасників – з 160 до 204 тисяч. Найбільший приріст, щоправда, дав Олімпійський тиждень, в якому, за даними НОКу, взяли участь більше 80 тисяч учасників (проти 40 тисяч в 2013 році).

Основними заходами, які проводяться за участю обласноо НОКу лишаються:
– Олімпійський день,
– олімпійський день бігу,
– олімпійський тиждень,
– олімпійський урок,
– олімпійська книга,
– олімпійський куточок,
– Олімпійське лелеченя,
– Зимове олімпійське лелеченя,
– захід НОКУ “Do like Olympians”,
– «Розминка з чемпіонами».

Власні заходи ЖОВ НОК:
1) Міжнародні змагання з боксу на призи братів Кличків,
2) Змагання зі стрибків у висоту «Меморіал В.Лонського»
3) Турнір з плавання категорії “Мастера” присвячені пам’яті Героя Радянського Союзу Ніни Сосніної
4) VIII турнір з футболу серед юнаків пам’яті В.Баннікова.

Покращення якості проведення заходів НОК в 2014 році здійснювалося за рахунок організаційних мір, таких як святковість та урочистість, обов’язкова церемонія підняття та внесення Державного та Олімпійського прапорів, гімни, вітання, показові виступи, концерти та інше.

Серед основних планів на 2015 рік по залученню нових учасників заходів:
– Залучення спонсорів до більш широкого охоплення нагородженням учасників, вибір місць проведення заходів, підготовка місць проведення, підбір суддівської бригади, залучення до участі у заходах усіх верств населення, керівництва органів державної влади та місцевого самоврядування
– Безпосередня робота з депутатськими корпусами обласної ради, комісіями, робота зі спонсорами
Ініціативи, які плануються для усунення причин, які існували раніше і впливали на рівень незадоволеності учасників та партнерів заходів:
– Підвищення якості проведення заходів.

Звісно, робота відділення в 2015 році залежатиме і від активності нового керівника.