Електронна бібліотека Житомирського університету ім. І.Франка ввійшла в трійку найкращих в Україні

18 Лютого 2015 14:23
zhitomir.info

zhitomir.info

За січневими результатами найдемократичнішої світової рейтингової моделі Webometrics електронна бібліотека Житомирського державного університету імені Івана Франка увійшла до трійки кращих вузівських бібліотек України та виявилася кращою, ніж репозитарій одного з найстаріших та найвідоміших вишів світу – Кембриджського університету.

Пише  Житомир.info з посиланням на прес-центр університету.

У загальноукраїнському рейтинг-листі Webometrics, який містить 39 позицій, електронна бібліотека ЖДУ імені Івана Франка зайняла третє місце.

Першу сходинку посіла бібліотека Львівського політехнічного університету, другу – Сумського державного університету.

У світовому ж рейтингу, який налічує 1983 сходинки, бібліотека ЖДУ імені Івана Франка посіла 327 позицію. При цьому електронна бібліотека житомирського університету у світовому рейтингу випередила бібліотеки та репозитарії таких відомих ВНЗ світу, як: Флоридський державний університет (336), Гонконгський університет науки і технологій (340), Вашингтонський державний університет (352), Кембриджський університет (363), Вюрцбургський університет (366), Дюссельдорфський університет (392), Йєльська школа права (410), Берлінський вільний університет (437) та Вестмінстерський університет (459).

Щодо українських ВНЗ, то бібліотека ЖДУ імені Івана Франка у рейтингу Webometrics показала кращий результат, ніж бібліотеки Національного університету «Острозька академія» (4 місце у загальноукраїнському та 480 у світовому списках), Харківського національного університету (5 та 532 сходинки), Національного університету «Києво-Могилянська академія» (8 та 622 місця), Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка (17 і 994 позиції) та Одеського національного університету імені І.І.Мечникова (19 та 1091 сходинки).

Також електронна бібліотека ЖДУ імені Івана Франка виявилася кращою за електронний архів Житомирського державного технологічного університету, що посів 20 сходинку у всеукраїнському рейтингу та 1107 у загальносвітовому.

Джерело: Житомир.info