Карантин у житомирських школах хочуть продовжити ще на три дні

4 Березня 2015 12:02

У зв’язку з високим рівнем захворюваності на грип та ГРВІ вимушені «канікули» у загальноосвітніх закладах рекомендуватимуть продовжити ще на три дні.

Про це Житомир.info повідомили у Житомирському міськрайонному управлінні головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський розповівЖитомир.info, що питання стосовно продовження строку призупинення навчально-виховного процесу у школах міста буде вирішуватися під час засідання виконкому міської ради 4 березня.

«За 9-й тиждень епіднагляду захворюваність на грип та гострі респіраторні захворювання перевищила епідпоріг. Думаю, що розумно буде продовжити строк призупинення навчання до кінця тижня, потім буде три вихідних. Цього часу має вистачити, аби ситуація із захворюваністю покращилась. Я особисто ініціюватиму винесення цього питання на виконком. Розуміємо, що батьки хвилюються, але якщо ми не будемо вживати необхідних заходів, нам не вдасться розірвати цей ланцюг передачі інфекції. «Наздогнати» навчальний матеріал, швидше за все, вдасться за рахунок збільшення інтенсивності навчання. Начальник управління освіти Валентин Арендарчук особливої проблеми у цьому не бачить. У нас діти розумні, важливо, щоб вони були ще й здорові», – зазначив Бочковський.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 лютого усі школи Житомира закрили на карантин. Планувалося, що триватиме він до 3 березня.

Джерело: zhitomir.info