Завтра Житомиряни матимуть змогу зустрітися з Володимиром Білінським

10 Березня 2015 14:05
1.zt.ua

1.zt.ua

Завтра у щирій розмові з житомирянами Володимир Броніславович Білінськийподілиться своєю версією, як історичне минуле впливає на нашу сучасність та майбутнє.

Місце зустрічі: «Оранжерея Душі», вул. Московська, 24Б, ТЦ «КВАДРАТ», 3-й поверх

11 брезня о 15.00
Тел.: 098-106-23-99.

Інформаційна довідка:
Володимир Білінський народився 18 травня 1936 року на Поділлі.
Видав книги: «Страна Моксель» (2002), «Открытие Великороссии» (2004), «Страна Моксель, или открытие Великороссии» у трьох книгах (2006), «Країна Моксель, або Московія» у трьох книгах (2008), «Москва ординська» (2011).

У 2011 році за книгу «Країна Моксель, або Московія» Володимира Білінського було визначено лауреатом премії ім. Івана Франка у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері».

В тритомнику «Країна Моксель, або Московія» розповідається про фіно-угорське коріння російської цивілізації, що заперечує офіціозну версію «триєдиного» народу, яка часто використовується у державній ідеології сучасної РФ. Автор переконує, що багато років відбувалася методична зачистка та перекручування старовинного історичного матеріалу: «Уся російська і навіть європейська історичні науки сповідують думку про «незалежний розвиток Московії» в Золотій Орді. Однак це ― московська брехня… Це був звичайний улус єдиної держави…»

Білінський аналізує джерела, зіставляє історичні факти, щоби довести, що росіяни протягом віків були підданцями золотоординців, жили за їхніми законами й зазнали змішування крові та звичаїв.

Джерело: 1.zt.ua