Інформатику в українських школах можуть замінити уроками програмування

3 Травня 2015 13:22
inspired.com.ua

inspired.com.ua

Український уряд оприлюднив програму підтримки IT-галузі, згідно з якою уроки інформатики в школах можуть бути замінені на уроки програмування. Ініціаторами змін стали народні депутати, які раніше були керівниками ІТ-компаній.

Так, колишній голова ІТ-компанії, а тепер народний депутат Олексій Скрипник переконує, що мови програмування нинішнім учням можуть бути більш необхідними за іноземні, тому що навіть у кризу ця галузь єдина, яка зростає. “Щоб створити ІТ-компанію, вам потрібні два генія і два комп’ютери.

З урахуванням того, скільки у нас коштували генії, це було дуже дешево”, – повідомив політик. Наразі в українських школах інформатику вивчають з другого класу. Зокрема, вчать дітей малювати. В 11 класі столичного ліцею інформаційних технологій випускники працюють над спільним проектом – грою “Школа”.

Слід зазначити, що в Міносвіти готують зміни до шкільної програми. У парламенті сподіваються побачити в розкладі програмування замість інформатики вже на початку нового навчального року. Більше про ініціативу – в сюжеті ТСН:

Фінляндія, чия освітня система визнана однією з найкращих у світі, зважилася на кардинальний крок – заміну шкільних предметів на інший метод вивчення. Влада країни вирішила замінити вивчення традиційних предметів, таких як фізика чи алгебра, на вивчення явищ.

Джерело: inspired