У Обласному госпіталі для ветеранів війни в м. Бердичеві привітали ветеранів. фото

9 Травня 2015 13:12
1.zt.ua

1.zt.ua

У Житомирському обласному госпіталі для ветеранів війни в м. Бердичеві відбувся урочистий захід, присвячений Дню перемоги над нацизмом. До кола пацієнтів закладу – ветеранів та дітей війни, афганців, учасників АТО, та медперсоналу у День пам’яті та примирення приєдналися і представники влади, серед яких голова Житомирської ОДА Сергій Машковський та представник народного депутата фракції партії “Блок Петра Порошенка” Олександра Ревеги Софія Томашевська.

“Житомирщина, на превеликий жаль, добре знає, що таке віна. 22 червня 41-го року перші бомби впали на нашу землю. А загалом, окупація нашої області тривала 906 днів. 120 тис. наших земляків віддали життя у цій страшній війні. Це надзвичайно висока ціна. Я низько вклоняюся ветеранам за ваш відданий та неоціненний подвиг. На жаль, сьогодні ми також розуміємо, що таке війна. Ми по новому оцінюємо, що таке мир. Сьогодні наші герої демонструють, що вони є гідними нащадками своїх славетних дідів і прадідів, які у Другу світову боронили нашу землю. Я щиро вклоняюся і дякую нашим бійцям. Ветеранам бажаю, щоб вони ще багато разів зустрічали квітучі весни і бажаю усім нам, щоб з Божим благословінням ми зустрічали ці гарні весни тільки під мирним небом», – звернувся до присутніх Сергій Машковський.

Від керівництва Житомирської ОДА медичному закладу було передано біговий тренажер. А народний депутат Олександр Ревега надав фінанси для зміцнення матеріально-технічної бази.

«Від імені Олександра Ревеги я щиро вітаю вас зі святом. Нас відділяють 70 років від тієї війни. Але відгуки тієї війни все рівно залишаються в нашій пам’яті. Подвиг тих, хто відстоював мир ніколи не зітреться з нашої пам’яті. І поки ми пам’ятаємо вашу самопожертву, ваш героїзм, велику любов до своєї країни – жоден ворог не зламає нашої волі, жоден ворог не завоює нашої країни! Нехай небо посилає мирні світанки. Ми віримо у перемогу!, – наголосила помічник народного депутата

Головний лікар госпіталю, член партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Павло Журбенко повідомив, на сьогоднішній день у медичному закладі перебувають 231 пацієнт. Серед них ветерани та діти війни, учасники АТО та інших бойових дій, афганці.  За його словами, всіх, кого лікують у госпіталі, об’єднує сумний досвід. Але Павло Журбенко радить бути сильними.

«Перше, що я, як лікар, повинен вам усім побажати – здоров’я та довголіття. Бажаю, щоб ми з вами часто бачилися, але тільки, щоб поділитися добрими новинами. Знаю, що війна залишила у долі кожного з вас свої відбитки. Ви втрачали своїх побратимів, рідних, своє здоров’я. Зараз наше завдання – бути сильними. Працювати над своєю фізичною формою та над своїми думками. Я ж, у свою чергу, докладу максимальних зусиль аби ви мали змогу отримати повноцінне лікування та добре себе почували», – звернувся до присутніх Павло Журбенко.

Джерело: 1.zt.ua