В Житомирській обласній філармонії пройшло вокальне свято «Кришталеві нотки»

26 Травня 2015 09:44
20minut.ua

20minut.ua

У понеділок, 25 травня, у приміщенні Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера пройшло свято вокального мистецтва «Кришталеві нотки». Змагалися хлопці і дівчата як з ближніх так і з самих віддалених куточків нашої області. Змагалися у трьох вікових категоріях, як солісти так і вокальні ансамблі.

Сьогодні для школярів житомирської області організували чудове свято вокального мистецтва, яке уже проводиться шостий раз. Принцип проведення конкурсу такий, що спочатку проводиться аналогічний фестиваль у місті, в районі, аби кожний учень з найменшої школи зміг показати свої таланти, свої обдарування. На районному та міському конкурсі визначалися переможці, які сьогодні прибули до міста Житомира.

На цей конкурс приїхали найкращі вокалісти Житомирської області. У конкурсі бере участь понад 100 чоловік. Фестиваль проходить у декількох номінаціях. Серед солістів і окреме підведення підсумків серед вокальних ансамблів. У свою чергу вокальні ансамблі обмежені по кількості учасників до шести чоловік включно. Серед цих номінацій виокремили три вікові категорії: молодший, середні та старші виконавці. Це зроблено для того аби більшу кількість учасників можна було представити до нагородження дипломами, адже для них це дуже важливо.

 «Займаюся естрадним вокалом уже 4 роки, також раніше займалася академічним вокалом. Приїхала на конкурс «Кришталеві нотки». Від участі в конкурсі у першу чергу очікую перемогу. Це чудова нагода випробувати свої сили і дізнатися на якому рівні я зараз знаходжуся. У любому випадку я буду продовжувати виступати і відвідуватиму інші конкурси», – ділиться враженнями учасниця конкурсу Залуцька Анастасія.

«Основна мета конкурсу – виявити талановитих дітей з віддалених районів та куточків нашої області. Дати їм можливість порівняти себе з іншими вокалістами тому, що якщо вони обмежаться рівнем району, то ніколи не почують і не побачать як співають інші учасники. Для них це велика школа майстерності.  Ось вони сидять у залі слухають і самі того не помічаючи роблять для себе висновки. Не я як керівник, не члени журі, а вони самі особисто, самі для себе, після того як пропустять побачене через свою совість та свідомість можуть реально оцінити той рівень на якому сьогодні знаходяться», – розповідає директор житомирського обласного центру житомирського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді житомирської обласної ради Цалко Альбін Вячеславович.

Учаницям конкурсу було на стільки жарко, що вони милися у фонтанах.

Джерело: 20minut.ua