Житомиряни обурені пожиттєвим призначенням на посаду судді, який підтримував режим Януковича

4 Червня 2015 10:19
1.zt.ua

1.zt.ua

Депутати Верховної Ради 21 травня 2015 року пожиттєво призначили суддею Вишгородського суду Олексія Рудюка.

ДемАльянс наголошує, що цей суддя у 2013 році засудив на 7 діб арешту голову Київської організації ДемАльянсу Максима ПАНОВА за проведення пікету під резиденцією Януковича «Межигір’я», в якому брали участь і житомиряни.

“Неприпустимо, коли люди, які служили злочинному режиму Януковича сьогодні продовжують працювати на державних посадах і вершити “правосуддя”. На сьогодні половина народних депутатів від Житомирщини в минулому були опозиціонерами і їх моральним обов’язком є протистояти тим, хто у період Майдану репресував активістів”, – стверджує голова Житомирського осередку партії ДемАльянс Дмитро ТКАЧУК.

Натомість у “Народному фронті” кажуть, що завжди реагуватимуть на звернення активісітв і вже звернулись до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з проханням надати інформацію про те, якими мотивами керувалась комісія, яка внесла подання на суддів Юхно та Рудюка.

«Ми визнаємо свою помилку і вдячні активістам, які так швидко відреагували на призначення цих людей. Підписи під зверненням до Вищої кваліфікаційної комісії суддів уже зібрані, ці люди не повинні працювати на своїх посадах», – коментує голова Житомирської обласної партії «Народний фронт» Вадим Кривенко.

«До нас звернулись представники Демократичного Альянсу, і ми відповідно почали відразу займатись цим питанням. Ми завжди реагуватимемо на звернення активістів та громадськості», – стверджує депутат від «Народного фронту» Павло Дзюблик.

Джерело: 1.zt.ua