ФФУ та Мінмолодьспорт повинні повернути трансляцію ЧС з футболу на Перший національний

7 Червня 2015 22:46
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це віце-президент Національного олімпійського комітету України, народний депутат України написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Україна-США: 3-0! Наша команда з першого місця виходить в 1/8 фіналу Чемпіонату світу з футболу( U-20). Наступна гра відбудеться 10 червня, але чи українці й далі будуть спостерігати за перемогами української футбольної збірної через Інтернет?», – зауважує Микола Томенко.

Як відомо, пише він, «через «патріотичний ідіотизм» керівників Першого національного Україна не транслює ці ігри Чемпіонату світу. Натомість в час, коли грала наша збірна, Перший національний показував документальний фільм про Ісландію. У мене питання: а, може, вистачить сміливості у Міністерства молоді та спорту, Федерації футболу України втрутитися в ситуацію?!»

«А поки що українські хлопці прославляють Україну по всьому світу, окрім власної держави», – зазначив М. Томенко.

Нагадаємо, відмова Першого національного транслювати матчі молодіжної збірної України на Чемпіонаті світу U-20 2015 року, що проходить в Новій Зеландії, мотивуючи це спонсорством турніру російської компанії «Газпром», викликало обурення численних українських фанів.

На думку Миколи Томенка, керівництво Першого національного, м’яко кажучи, вчинило не професійно. «Ура-патріоти з Першого національного, який, нагадаю, фінансується з державного бюджету, ОДНООСІБНО (суспільне мовлення як-не-як) заборонили показ в Україні на телебаченні молодіжного чемпіонату світу. Цей непрофесійний дитячий лемент про надпис «Газпром» на футболках збірної України називається не інакше як маразм! Спонсори чемпіонату згадуються лише на рекламних щитах і продукції організаторів чемпіонату, як і під час Ліги Чемпіонів, яку транслює весь світ і Україна (як відомо, «Газпром» теж там є спонсором)», — зауважує М. Томенко.

Окрім того, віце-президент НОКу нагадує, що наша збірна, потрапивши до фіналу Чемпіонату світу, зробила вагомий крок (до слова, Росія не пробилася до фіналу). «І тепер державний Перший національний вирішив зробити такий «подарунок» вболівальникам футболу і футболістам за популяризацію українського спорту у світі…», – обурюється М. Томенко.