Микола Томенко: З «бурштиновою мафією» правоохоронці мають боротися вже сьогодні

9 Червня 2015 13:25
lenta.ru

lenta.ru

Відповідаючи на запитання журналістів, як іде підготовка до другого читання так званого «бурштинового законопроекту», Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко сказав, що на сьогодні вже подано 352 поправки депутатів, також свої пропозиції надсилають обласні ради так званого «бурштинового регіону».

Він нагадав, що головними завданнями цього законопроекту є ліквідація «бурштинової мафії», легалізація цього бізнесу в інтересах місцевого та державного бюджетів та надання соціальних гарантій тим, хто працює на видобутку бурштину.

«Однак аналіз ситуації засвідчує: ухвалення закону є важливим, але без адекватної діяльності правоохоронних структур він може стати звичайною декларацією про наміри», – зауважив М. Томенко.

«Ми працюємо над законом, але абсолютно очевидно, що правоохоронцям, митникам, податківцям ніхто не заважає і зараз боротися з «бурштиновою мафією» та корупцією у цій галузі, – зазначив Голова Комітету. – Тому було би справедливо, щоб вже сьогодні всі відповідні структури – міліція, СБУ, прокуратура, митники, податківці, прикордонники – активно почали боротися з корупцією та незаконним видобутком бурштину, не чекаючи другого читання законопроекту».

«Відсутність закону не забороняє правоохоронцям захищати порядок і законність та боротися з «бурштиновою мафією», – підсумував Микола Томенко.