Житомирянам розповіли про урядову програму стимулювання населення щодо впровадження енергоефективних заходів

25 Червня 2015 09:41
zt-news.org.ua

zt-news.org.ua

18 червня пройшов семінар «Житомир енергоефективний – почни з себе», під час якого серед представників ОСББ розіграли тепловий лічильник. Сертифікат на встановлення лічильника теплової енергії отримав «Наш дім Житомир» (голова правління – Галина Курятова) – переможець серед ОСББ.

У рамках заходу учасників ознайомили з малозатратними заходами побутового енергозбереження, професійними технічними рішеннями енергоефективної реновації житлових будинків за державною програмою підтримки населення щодо реалізації енергоефективних заходів.

Представники «Укргазбанку» та «Ощадбанку» розповіли присутнім про діючу Урядову програму стимулювання населення щодо впровадження енергоефективних заходів. Так, «Ощадбанк» відшкодує за урядовою програмою 20% від суми кредиту на придбання котлів на будь-яких видах палива та енергії, 30% від суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання. За програмою від «Укргазбанк» держава компенсує до 30% від суми наданого кредиту. Мінімальний внесок -10%, а одноразова комісія – 3%.

Як відбуватиметься процес кредитування?
Представники будівельних компаній розповіли про заходи по скороченню витрат на енергозберігаючі заходи. Зокрема, виробник будматеріалів ТОВ “КАН” пропонує Головам ОСББ звертатися в компанію щодо розробки проекту модернізації будівлі з наданням плану будівлі. Компанія ж безкоштовно виконає проект модернізації і надасть кошторис на обладнання й монтажні роботи. Банки-партнери зможуть надати пільгові кредити замовнику на виконання.

ОСББ таким чином сплатить виконавцю вартість матеріалів і попередню оплату монтажних робіт. А кінцевий розрахунок буде здійснений після здачі проекту в експлуатацію. Банк погасить частину позики, а саме 40% від вартості матеріалу за рахунок держаної програми згідно з постановленням «Про внесення змін до постанови Кабміну від 1 березня 2010р. №243 і від 17 жовтня 2011р. №1056 №231-ред. Від 08.04.2015».

Голови ОСББ по різному реагували на такі пропозиції. Дехто з членів правління бачив у пропозиціях раціональне зерно, а дехто зауважив, що втомилися слухати одноманітні пропозиції і бачать в них певні загрози.
Додатково: Семінар організований та проведений за фінансової підтримки проекту GIZ «Енергоефективність у громадах».

Співробітництво має на меті сприяти ефективному використанню енергії не лише в Житомирі, але і у громадах об’єднання міст Новоград-Волинський, Бердичів, Коростень, шляхом впровадження системи муніципального енергоменеджменту.

Лідером даного об’єднання є Житомир, фінансується проект Північною екологічною фінансовою корпорацією – НЕФКО.

Житомирянам розповіли, як економити на енергії та теплі
Житомирянам розповіли, як економити на енергії та теплі
Житомирянам розповіли, як економити на енергії та теплі
Житомирянам розповіли, як економити на енергії та теплі