У Житомирі обговорили недоліки законопроекту про вибори до місцевих рад

29 Червня 2015 13:33
1.zt.ua

1.zt.ua

У Житомирі обговорювали законопроект про вибори до місцевих рад, який Верховна Рада прийняла у першому читанні. Презентувати законопроект та вислухати зауваження перед прийняттям його в цілому, до Житомира приїхав його автор, народний депутат України Вадим Денисенко.

За   словами народного обранця нововведення нового закону є те, що в містах з населенням більше ніж 90 тисяч висування кандидатів здійснюватиметься місцевою організацією партії не більш як по два кандидати в кожному територіальному окрузі. В разі подолання партією п’ятивідсоткового бар’єру депутатами від неї стануть ті кандидати, які отримали найбільше голосів виборців.

Головним мінусом законопроекту є те, що кандидат який набрав найбільшу кількість голосів виборців територіального округу, але партія якого не подолала п’ятивідсотковий бар’єр, не може стати депутатом. Ще одним нововведенням  законопроекту «Про місцеві вибори» є участь у виборах виборчих блоків місцевих організацій та політичних партій,  щоправда прохідний бар’єр для них буде збільшений з 5 % до 7%.

Детальніше про це дивіться у сюжеті студії Ц-ТВ спеціально для Першого житомирського.

Джерело: 1.zt.ua