До дня народження Юрка Гудзя у Новоград-Волинського районі влаштували літературні читання

7 Липня 2015 10:26
reporter.zt.ua

reporter.zt.ua

У селі Немильня Новоград-Волинського району влаштували літературні читання, присвячені 59-й річниці з дня народження Юрка Гудзя.

У літературно-мистецькій програмі взяли участь колектив та учні Немильнянської школи, гості із Новограда-Волинського, Житомира і Києва. У Немильню вони приїхали із подарунками: піснями на слова поета, присвяченими йому віршами, картинами; віднайденими забутими публікаціями про письменника. Вже традиційно перед початком заходу гості відвідали могилу Юрка Гудзя.

Юрко Гудзь – український поет, прозаїк, драматург, есеїст, публіцист, художник, філософ, Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Голова обласної організації Національної спілки письменників Михайло Пасічник згадує: “Гудзь був поетом-символістом. Його символом була книга “Барикади на Хресті”. Цими барикадами він провістив українські революції – Помаранчеву та Гідності. Ми бачили в ньому перспективного лідера молодих літераторів і прекрасного поета. Він саме той верлібник, якій поставив верлібр на новий рівень”.

Також присутні передали голові Киківської сільської ради лист-клопотання від облдержадміністрації з проханням перейменувати вулицю Леніна на вулицю імені Юрка Гудзя.

Джерело: Житомирська Хвиля.

Фото: Леонід Шрайбікус.