Комітет рекомендуватиме Мінприроди призупинити видачу погоджень на розробку бурштинових родовищ

16 Липня 2015 19:35
volynnews.com

volynnews.com

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендуватиме Мінприроди призупинити видачу погоджень на розробку бурштинових родовищ.

Про це повідомив Голова Комітету Микола Томенко.

Так, за його інформацією, до Комітету надходять звернення громадськості, екологів та представників ЗМІ щодо численних порушень під час видобутку бурштину, зокрема, на ділянках “Глухово-Острівська”, “Мочулянська”, “Яцьковицька”, “Голубно-Друхівська”,”Мирно-Зірненська”, “Малинська” у Березівському районі Рівненської області. Це питання виносилося на порядок денний під час чергового засідання Комітету 15 липня, де народні депутати заслухали позиції представників органів виконавчої влади та громадськості.

На думку Голови Комітету Миколи Томенка, з урахуванням нещодавнього доручення Президента України щодо підвищення ефективності протидії незаконному видобутку та реалізації бурштину (наданого на нараді з керівниками силових структур та правоохоронних органів прикордонних областей Західної України), було би доцільним рекомендувати Мінприроди утриматися від надання нових дозволів та погоджень на час розроблення прозорого механізму регулювання діяльності з видобутку та реалізації бурштину.

Члени Комітету підтримали таку позицію. Відтак, відповідні рекомендації будуть відображені у рішенні Комітету та скеровані до профільного міністерства.