Микола Томенко: Влада змінюється, а зневага до фізичної культури і спорту лишається

15 Вересня 2015 09:53
unn.com.ua

unn.com.ua

Віце-президент Національного олімпійського комітету, Почесний президент Федерації біатлону України Микола Томенко взяв участь у відкритті Чемпіонату України з літнього біатлону, що стартував вчора у Чернігові.

Під час урочистої церемонії відкриття Чемпіонату Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак повідомив, що телеканал «UA: ПЕРШИЙ» отримав права на трансляцію перегонів Кубка світу наступного сезону, а Микола Томенко поінформував, що, як і було обіцяно, вже завершується робота над відкриттям тренажерного залу для біатлоністів без залучення бюджетних коштів.

Проте, на жаль, спорт і фізична культура в Україні знову тримаються за рахунок ініціаторів та підприємців, а не за рахунок держави, зауважив віце-президент НОКу.

«Складається враження, що влада змінюється, а зневага до фізичної культури і спорту зберігається. Так, ми знову маємо інформацію про прагнення ліквідувати Міністерство молоді та спорту або об’єднати його з іншим міністерством… Це ми вже проходили і при Януковичу, і в інші часи. І подібні ініціативи сьогодні лише підтверджують те, що нинішня влада, на жаль, не розуміє усієї важливості підтримки (особливо у сьогоднішніх умовах) фізичної культури і масового спорту. Натомість ми будемо намагатися, як і раніше, робити все, щоб належним чином підтримувати спорт – чи не єдине, що формує позитивний імідж України у світі», – зазначив Микола Томенко.