Автомобілі класу “люкс” обкладуть податком – Мінфін

16 Вересня 2015 10:14
nv.ua

nv.ua

У Мінфіні хочуть затвердити список автомобілів класу “люкс”, загальною вартістю понад 1 млн грн, які будуть обкладатися податком.

Про це розповіла заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

“Буде конкретний список автомобілів за марками і моделями. Правильно було б прив’язатися до вартості, але у нас немає єдиної бази вартості 5-річних автомобілів. А зобов’язати всіх власників автомобілів піти зробити оцінку – це додаткові витрати. Зрозуміло, що це нездійсненно. Існуючий критерій 3 літри несправедливий”, – говорить Макеєва.

За її словами, у відомстві підготували список автомобілів, які будуть обкладатися податком.

“На наш погляд, правильним рішенням буде затвердити список автомобілів класу “люкс”, загальною вартістю понад 1 млн грн. Цей список буде затверджуватися Кабміном, за нашим задумом. Найменування марок автомобілів ми назвали лише як приклад, остаточного списку немає”, – сказала заступник міністра.

Крім того, Макеєва підкреслила, що основним критерієм буде клас автомобіля.

“Тут основний критерій – клас автомобіля. Очевидно, що початкова ціна автомобіля класу “люкс” понад 1 мільйон гривень. Оцінювати п’ятирічні автомобілі ми не будемо. А остаточний список таких автомобілів затвердить Кабмін”, – зазначила чиновниця.

За її словами, попередньо на 1 вересня бюджет отримав 281 млн гривень від податку на автомобілі.

Джерело: FINANCE.UA