15 житомирських студентів цілий семестр навчатимуться у Польщі

26 Вересня 2015 10:07
1.zt.ua

1.zt.ua

28 вересня о 12:00 у конференц-залі ЖДУ ім. І. Франка відбудеться настановча зустріч для 15 студентів, які в рамках реалізації права студентів Житомирського державного університету імені Івана Франка  на академічну мобільність проходитимуть семестрове навчання в Поморській Академії у м. Слупськ (Польща) в період від 1 жовтня 2015 року до 30 січня 2016 року.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ ім. І.Франка.

Товариство, яке займається реалізацією проектів і пошуком джерел фінансування наукових та навчальних проектів «PL+UA=UE. Україна на шляху об’єднаної Європи». Керує проектом викладач кафедри слов’янських і германських мов, кандидат філологічних наук (доктор гуманістичник наук в галузі мовознавства) ЖДУ ім. І. Франка Ольга Макарова.

Від інституту філології та журналістики ЖДУ ім. І. Франка  поїде 8 студентів, які вивчали польську мову упродовж навчального року. Для інших франківців проводили літній інтенсивний курс польської мови. Влітку група студентів у рамках проекту вже їздили до мовно-методичної школи в м. Кельце (Республіка Польща).

Очікується, що в другому семестрі, з 23 лютого 2016 року, до Польщі поїде наступна група.

У січні у ЖДУ ім. І. Франка проводитиметься курс польської мови. Також  в інституті філології та журналістики університету діятиме факультатив польської мови з жовтня 2015 по  травень 2016 року.

Джерело: 1.zt.ua