Батьки житомирських дошкільнят виступають проти добровільних внесків

29 Вересня 2015 10:46
xvatit.com.ua

xvatit.com.ua

У Житомирі батьки дошкільнят одного із садочків підняли бунт проти нескінченних добровільно-примусових внесків. Кажуть – розуміють, що в бюджеті коштів бракує. Але сумніваються, що всі гроші, які в них вимагають, витрачають саме на дітей, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Батьки кажуть, що гроші вимагають на кожному кроці – за прийом дитини в садок, за переведення з групи у групу, на канцелярію і ремонти. Тепер вони мають зібрати гроші і зробити туалет.

“Частина йде до завідуючої, інша частина — та, яка менша — на канцелярію. У дітей жахлива канцелярія”, – каже Оксана, мама дошкільняти.

Врешті батьки однієї з груп вирішили всі внески залишати у голови батьківського комітету. За це, твердять, ледь не звільнили їхню виховательку. У виховательки — стрес, їй викликають швидку.

Натомість адміністрація садочка усі звинувачення батьків відкидає. Завідувачка запевняє, що усі внески добровільні. Кошти йдуть на банківський рахунок закладу.

“Ми звертаємося до батьків і просимо, якщо можете, то чим зможете допомогти. Ви можете дати запит на бухгалтерію. Це може бути і 10 гривень, і 50, і сто”, – каже Тетяна Іванова, директор дошкільного закладу.

На боці адміністрації садочка і частина батьків. Голова батьківського комітету Савелій Кухарець каже, що примусовості внесків немає.

Зараз на рахунку садочка 7 тисяч гривень. Куплять для дітей подушки чи покриття для підлоги, вирішуватимуть самі батьки, твердить завідуюча. А в міськвно підсумовують – лише торік батьки дошкільнят у Житомирі здали близько 4 мільйонів гривень. І лише вони розпоряджаються цими коштами.

“До рук вихователів не повинні попадати ніякі кошти, до рук керівника не повинні попадати ніякі кошти. Ми навіть пропонуємо, щоб дані кошти були у вигляді товарів , робіт і послуг”, – каже Світлана Ковтуненко, заступник начальника управління освіти Житомира.

Батьки, вихователі, представники міськно та адміністрація садочка переносять суперечку в в актовий зал. Пресу туди не пускають. Після розмови з адміністрацією садочка батьки усе ж не заспокоїлися і пообіцяли звернутися у прокуратуру аби там перевірили, скільки і на що були витрачені батьківські внески.

Джерело: 1.zt.ua