Для учасників АТО та сімей загиблих в Новограді-Волинському придбали 12 квартир,а в Житомирі – 3

7 Жовтня 2015 11:44
1.zt.ua

1.zt.ua

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України у 2015 році Житомирській області передбачено субвенцію з державного бюджету на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов у сумі – 30 805,687 тис. грн.

При облдержадміністрації було створено робочу групу, до участі у діяльності якої було залучено представників громадських організацій, представників військовослужбовців, а також органів місцевого самоврядування.

Групою уточнюється інформація про кількість сімей, які потребують поліпшення житлових умов, а також їх склад та розмір житлової площі, яку вони потребують.  Робочою групою було визначено 62 сімей (51 сім’я загиблих військовослужбовців, 2 – інваліди І групи та 10 – інваліди ІІ групи), які першочергово потребують забезпечення житлом.

Про це інформє прес-служба ОДА.

Станом на 05 жовтня придбано 27 квартир в:

–         м. Житомирі – 3 квартири;

–         м. Бердичеві – 4 квартири;

–         м. Коростені – 2 квартири;

–         м. Новограді-Волинському – 12 квартир;

–         м. Овручі – 4 квартири;

–         м. Андрушівці – 1 квартира;

–         с. Висока Піч – 1 квартира

Слід зазначити, що закупівля квартир здійснювалась виключно за письмової згоди сім’ї, якій придбавалося житло. Вартість придбання 1 кв. метра загальної площі житла визначалась за результатами експертної оцінки та була найнижчою серед запропонованої учасниками торгів.

На даний час департаментом праці та соціального захисту населення укладено  5 договорів купівлі-продажу квартир на загальну суму 2,6 млн. грн

Джерело: 1.zt.ua