В Житомирі відкрили фотовиставку «Врятуй мене від болю»

11 Жовтня 2015 21:54

09 жовтня 2015 року на базі Житомирської обласної універсальної бібліотеки ім. О. Ольжича відбулася прес-конференція та фотовиставка «Врятуй мене від болю».

Ініціатором даного заходу є Благодійний Фонд «Нехай твоє серце б’ється».

Одним із напрямків діяльності Фонду є інформування населення щодо проблем пов’язаних з ВІЛ/СНІД та розповсюдження ІПСШ, інформує прес-служба ОДА.

Паліативна допомога є важливою складовою системи соціального захисту та охорони здоров’я громадян України, яка повинна забезпечувати право людини на максимальне зменшення страждань та гідне завершення життя, особливо якщо хворий – дитина.

В Житомирській області щороку зростає кількість пацієнтів з обмеженим прогнозом життя, що страждають на тяжкі невиліковні хвороби.

На Житомирщині функціонує лише один «Хоспіс Святої Єлени» Товариства Червоного Хреста, Ольгинського братства Української православної церкви для онкологічних хворих у м. Коростені. Однак, його діяльність не спрямована на надання допомоги дітям.

«Ми плануємо створити пункти соціально-психологічної допомоги для підтримки дітей з невиліковними хворобами, щоб такі сім’ї і такі діти мали можливість у кожному районі Житомирської області прийти в пункт і отримати соціальну, психологічну, юридичну допомоги», – сказала директор Благодійного Фонду «Нехай твоє серце б’ється» Наталя Нагорна.

Джерело: 1.zt.ua