Обласний перинатальний центр проінспектував заступник Міністра охорони здоров’я

31 Жовтня 2015 11:22
1.zt.ua

1.zt.ua

30 жовтня заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський відвідав Житомирську область.

Зокрема, Шафанський побував в обласному перинатальному центрі та центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Заступник міністра високо оцінив роботу обласного перинатального центру, який є взірцем регіоналізації надання перинатальної допомоги. Віктор Шафранський висловив позицію МОЗ щодо подальшої оптимізації мережі пологових відділень та створення в Україні структурованої системи надання перинатальної допомоги.

Зі слів президента Асоціації неонатологів України, доктора медичних наук, професора Тетяни Знаменської, Житомирський обласний перинатальний центр має всі підстави для створення всеукраїнського тренінгового центру для лікарів-гінекологів, лікарів-неонатологів та акушерів. Високо оцінив роботу житомирських колег й головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з акушерства та гінекології, доктор медичних наук, професор В’ячеслав Камінський.

Головний лікар КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради Анатолій Сова ознайомив Віктора Шафранського з роботою диспетчерського пункту, станом проведення ремонтних робіт у приміщеннях, у яких буде розміщено сучасну диспетчерську службу з відповідним серверним обладнанням.

За матеріалами прес-центру УОЗ.

Джерело: 1.zt.ua