Роботи житомирянина Володимира Білика покажуть у Тернополі

1 листопадаа 2015 09:31

У Тернополі 29 жовтня відкрили виставку «НАДУЖИТТЯ» житомирянина Володимира Білика та Андрія Антоновського з Хмельницького.

«Цією виставкою ми привласнимо простір і зловживаємо його можливостями. Тут є стіни, підлога, стеля, вікна. І ми чхати хотіли на їхні призначення. Ми оточені ідеями з усіх сторін. Їх дуже багато — виходить звичайнісінький шум. Це прикро. Це заважає. Замість концентрації ідей — ми дамо фрустрацію. Велике розчарування. Це необхідність. Ми бажаємо абсолютної, руйнівної мистецької невдачі. Це дозволить нам рухатись далі», — кажуть автори виставки.

Для Білика це не перша імпреза в Тернополі, у 2012-му він брав участь у фестивалі «Гамселить» у тоді ще нереконструйованому Бункермузі.

Розмови про нинішню виставку тривали доволі довго і без особливих зсувів. Різні обставини зривали плани. А потім виставка  все ж якось склалася.

Володимир зазначає, що житомиряни навряд чи побачать виставку його робіт.  Хіба лише в якості документації тернопільської. Та й пропозицій з Житомира не надходило. Але якщо хтось зацікавлений в організації виставки в нашому місті – він буде щиро вдячний.

З Андрієм Антоновським (інший автор виставки) житомирянин вже мав досвід спільної роботи.

«Декілька років тому ми працювали над спільною книгою, тепер робимо ніби спільну виставку. Мої роботи будуть представлені у закодованому вигляді, роботи Антоновського будуть робитися на місці», – каже Білик.

Зазначимо, що за кордоном роботи житомирянина сприймають набагато жвавіше. На початку року Білик брав участь у виставці в Нью-Йорку. В травні була виставка на літ-ярмарку в Мато Гроссо. Наступного місяця має піти в друк нова книга.

Втім, Володимир навіть радіє, що більшості українських споживачів нема до нього діла. Йому абсолютно нецікава їх думка.

Віта ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua