Виноград допоможе підзарядитися

23 листопадаа 2015 08:18
walltor.com

walltor.com

Соковиті ягоди не тільки вгамують спрагу, знімуть відчуття голоду, але і позитивно позначаться на вашій розумовій діяльності. До того ж після з’їденого грона винограду втому як рукою зніме. І ви знову будете сповнені сил та енергії.

Звідки у винограду такий енергетичний заряд? Доведено, що виноградний сік багатий залізом. А залізо, як відомо, відмінно допомагає при анемії, яка супроводжується підвищеною втомою. У ході численних експериментів було з’ясовано, що люди, які щодня отримують дозу заліза в повному обсязі, бадьорі, енергійні і менше втомлюються на роботі. Крім того, вони рідше хворіють, а значить – не беруть лікарняні листи. Причина цього криється в антиоксидантах, які містяться у винограді. Завдяки їм імунна система людини працює як годинник.

Говорячи про взаємозв’язок винограду з розумовими здібностями, цікавий той факт, що в солодких ягодах міститься гліцин – амінокислота, яка знімає емоційну напругу, активізує роботу мозку і покращує пам’ять. Можливо, тому виноград радять давати школярам. Разом з ягодами діти швидше засвоюють шкільний матеріал.

Джерело: organic.ua