Вправи з китайської медицини від болю в шиї

25 листопадаа 2015 12:48
poradumo.pp.ua

poradumo.pp.ua

Практично кожен, хто проводить багато часу на роботі в одному і тому ж положенні, сидячи за комп’ютером, відчуває дискомфорт в області шиї – неприємне похрускування, біль. Щоб зняти ці симптоми, китайські цілителі, відомі тим, що до медикаментів вони вдаються в останню чергу, радять проводити невелику зарядку з 9 вправ. Вони прості, але неймовірно ефективні.

Для поліпшення ефективності вправ, повороти і нахили голови супроводжуйте рухом очей в тому ж напрямку. Виконуйте розмірено і плавно. Отже, сядьте на стілець, тримайте спину і голову прямо.

1. Натиск вперед. Глибоко вдихніть, покладіть долоні на лоб і натисніть, при цьому напружуючи шию і не даючи голові відкинутися назад. Затримайте дихання і зберігайте напругу 5-7 секунд. На видиху відніміть долоні від чола і розслабтеся на 10 секунд, опустивши голову на груди. Повторіть 3-5 разів.

2. Натиск назад. Зробіть вдих, зімкніть руки в замок і натисніть на потилицю. При цьому напружте шийні хребці і не давайте голові опуститися. Затримайте дихання і залишайтеся в такому положенні 5-7 секунд. На видиху опустіть руки і розслабтеся на 10 секунд. Повторіть 3-5 разів.

3. Натиск в сторони. Зробіть вдих, натисніть лівою долонею на скроню, намагаючись протягом 5-7 секунд не піддаватися тиску. Видихніть, повністю розслабте м’язи шиї і плечей, відпочиньте 10 секунд. Виконайте те ж правою рукою. Повторіть вправу 3-5 разів кожною рукою.

4. Нахили назад. Долонями охопіть шию ззаду, на вдиху – відведіть голову назад, долаючи опір, а очі підійміть максимально вгору. Затримайте дихання і зберігайте напругу м’язів шиї 5-7 секунд. На видиху опустіть голову і руки. Розслабтеся на 10 сек.

5. Нахили вперед. Долоні тиснуть на шию, а вона поступово поступається цьому тиску. На вдиху голова максимально опускається на груди. Підборіддя притискається до шиї, очі дивляться вниз. Зберігайте напругу 5-7 секунд. Видихніть, розслабтеся.

6. Повороти вправо-вліво. На вдиху плавно поверніть голову вліво, напружуючи м’язи шиї, і постарайтеся подивитися якнайдалі вліво. Затримайте дихання і напругу на 5-7 секунд. Видихніть, розслабтеся на 10 сек. Повторіть 3-5 разів в кожну сторону.

7. Опустіть підборіддя на груди і розслабте шию. Постарайтеся підборіддям «розтерти» ключиці, потроху збільшуючи амплітуду рухів. Повторіть 10 разів.

8. Закиньте голову назад, розслабте м’язи шиї. Спробуйте потилицею «розтерти» нижню частину шиї. Повторіть 20 разів.

9. Розслабтеся, опустіть плечі. Повільно вдихніть, потягніться верхівкою максимально вгору, намагаючись якомога більше розтягнути шийні хребці. Одночасно повертайте голову вліво і вправо. Видихніть, розслабтеся. Повторіть 5 разів.

Ці вправи допомагають позбавитися від болю в шиї, запаморочення, головного болю, дзвону у вухах. З метою профілактики виконуйте вранці і ввечері, а вдень в разі потреби можна робити окремі вправи.

Поділіться цим комплексом простих і ефективних вправ з друзями – можливо, комусь ви зможете допомогти полегшити життя вже сьогодні.

Джерело: fit4brain.com