Події тижня, які схвилювали житомирян

13 Грудня 2015 17:13

6

Цього тижня житомирян набільше цікавили й хвилювали наступні події:

Студенти Житомирського військового інституту пікетували ОДА

Зранку 7 грудня близько 60 студентів Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова зібралися на Соборній площі, щоб ходою пройти до облдержадміністрації на черговий пікет.

«Хочемо зустрітись з  Ярославом  Лагутою та Анжелікою Лабунською та отримати пояснення щодо ситуації з інститутом, адже вони обіцяли допомогти, але ми не бачимо ніяких результатів і хочемо запросити чиновників поїхати завтра з нами на пікет до Кабінету Міністрів», – розповіли студенти.

 

Беззаконня тижня

У житомирському гідропарку йде незаконне будівництво – активісти

У районі житомирського гідропарку відбувається незаконне будівництво – в цьому переконані громадські активісти. Представники громадськості запевняють, що будівництво житлових будинків на цих земельних ділянках заборонено.

«Ми сюди вже неодноразово приїжджаємо, бо йде незаконне будівництво. Чому незаконне – тому що прокуратура подала позов на власників усіх цих забудівель. Колись на території військового лісництва були розпайовані ці землі. На сьогоднішній день судом встановлено – заборонити будівництво, але ми бачимо, що будівництво продовжується», – впевнена громадська активістка Ірина Коцюба.

 

Невиконана обіцянка тижня

На зарплату житомирським вчителям і медикам знову немає грошей

Вже п’ять років поспіль виникає проблема з виплатою зарплатні освітянам та працівникам галузі охорони здоров’я.

Недостатність коштів повинна компенсувати держава, розповідає заступник міського голови Матвій Хренов. На сьогодні розмір боргу перед вчителями та лікарями становить 52 млн. грн за листопад та грудень.

 

Очікування тижня

Грудневий перерахунок пенсії: кому чекати підвищення?

З 1 грудня 2015 року інвалідам ІІІ групи підвищено мінімальну пенсію.

Нагадаємо у вересні цього року після підвищення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, пенсію було підвищено не всім категорії громадян. Деякі з них продовжували отримувати 949 гривень.

 

Відкриття тижня

Хто у Житомирі заробляє найбільше?

Найбільші зарплати в Україні – у галузі авіаційних перевезень, фінансової та страхової діяльності, а також у галузі інформації та телекомунікацій.

На Житомирщині авіаперевезень немає, тому пальма першості – за фінансистами і страховиками, вони отримують в середньому – 5673 грн. На другому місці – інформація та телекомунікації, котрі отримують 3883 грн. А на третьому – промисловість – 3559 грн.

 

Боротьба тижня

Як АТОшники «воюють» у Житомирі за землю

Представники громадської організації «АТОшник», військовослужбовці та рідні учасників АТО 10 грудня навідалися до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та поспілкувалися з його керівником Дмитром Мозговим.

Щоправда, з першої спроби їм це не вдалося, оскільки кабінет Мозгового був зачинений, а звідти лунала музика. Активісти відзначили, що, ймовірно, начальник управління дізнався про їхній візит і не захотів відповідати на не зручні питання.

 

Жахлива новина тижня

На Житомирщині педофіл 14 годин бив дівчинку, мати якої відмовилася вийти за нього заміж

У Житомирській області 45-річного чоловіка за згвалтування 8-річної дівчинки засудили до 13 років в’язниці. Як говориться у вироку суду, педофіл на велосипеді відвіз дитину в лісосмугу для того, щоб згвалтувати її на сіннику.

Злочин стався в липні поточного року. Засуджений кілька разів пропонував місцевій жительці вийти за нього заміж. Після чергової відмови він зустрів дочку жінки і запропонував на велосипеді відвезти її за морозивом. Дівчинка погодилася.

Педофіл відвіз дитину на сінник, побив та зґвалтував неприродним чином. Дівчинка потрапила додому тільки через 14 годин.