Необхідно зупинити бандитизм по відношенню до місцевого самоврядування

4 Січня 2016 08:50

1

Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у зв’язку із резонансним інцидентом на Черкащині – розбійним нападом на очільника села Яснозір’я.

За інформацією громадськості, Василя Ткаченка (голову Яснозірської сільради на Черкащині) побили у його власному кабінеті у понеділок, 21 грудня. У сільського голови зламаний ніс, струс мозку, численні гематоми, а нині його лікують у відділенні третьої міської лікарні міста Черкас.

Сільський голова назвав цей інцидент розправою за його активну участь у організації спротиву громади проти будівництва курників, про що він повідомив місцевим журналістам. Одностайні у версії причини нападу на колегу і депутати ради села.

Так, за інформацією ЗМІ, у 2003 компанія “Миронівський хлібопродукт” («Наша ряба») Юрія Косюка заявила про намір побудувати бригади для вирощування курей біля села. Громада Яснозір’я виступила проти, оскільки таке сусідство, на думку селян, є небезпечним для їхнього здоров’я. Попри заперечення яснозірців, через рік “Наша Ряба” розпочала будівництво профільного комплексу.

Так як компанія планувала поставити біля села 9 компексів загальним поголів’ям 1.8 мільйонів курчат одноразового утримання, що могло стати об’єктом підвищеної екологічної небезпеки, громада Яснозір’я виступила проти даного будівництва. Селяни заблокували будмайданчик, скликали збори села і проголосували проти, а сільрада на сесії прийняла повторне рішення – не надавати згоди на розміщення майданчиків.

Яснозірці активно борються за своє чисте довкілля з весни. Василь Ткаченко був серед активних противників виробництва в районі. А в кінці тижня, за словами односельчан, пан Василь мав виступати на громадських зборах щодо пташників у селі Кумейки, де також планується будівництво.

Голови сіл Черкаського району звернулися до Головного управління Національної поліції в Черкаській області з вимогою встановити винних у побитті їхнього колеги. Того ж дня, за словами Дмитра Грищенка, речника ГУ Національної поліції у Черкаській області, було зареєстроване кримінальне провадження за ч.2. ст.296 КК України – хуліганство. Однак, з даного часу активних дій з боку міліції по розслідуванню даного факту не проведено.

У зверненні до керівника МВС Микола Томенко, просить А.Б.Авакова взяти розслідування обставин під персональний контроль та висловлює сподівання на максимально оперативне викриття та справедливе покарання усіх винуватців ганебного свавілля над принциповим захисником інтересів односельців – В.К.Ткаченком.