Пропозиція оформити довідку про несудимість для отримання закордонного паспорта є незаконною, – ДМС

9 Січня 2016 13:54

2016-01-06pasport_zagran_zoom_width_225

Пропозиція оформити довідку про несудимість для оформлення закордонного паспорта є не лише незаконною, але й немає жодного сенсу.

Про це 6 січня повідомляє Державна міграційна служба України.

«Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» змінено статтю 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України». Відтепер обмеження на виїзд за межі території України не стосуються оформлення паспорта для виїзду за кордон. При оформленні закордонного паспорта міграційна служба у подальшому не перевірятиме, чи немає у громадянина обмежень на виїзд з України. Це не лише прискорить внутрішні процеси оформлення документів, але й зменшить навантаження на працівників міграційної служби. Таким чином, будь-яка пропозиція оформити довідку про несудимість для оформлення закордонного паспорта є не лише незаконною, але й немає жодного сенсу у контексті процедури оформлення документа», – інформує ДМС.

Як повідомляв Житомир.info, з 11 січня 2016 року міграційна служба почне оформляти паспорт громадянина України у вигляді пластикової картки. У Житомирській області у 9 підрозділах міграційної служби вже встановлене необхідне обладнання.

Джерело: zhitomir.info