Ефірне масло герані – зніме стрес та омолодить шкіру

29 Січня 2016 13:17
berehyni.com

berehyni.com

Такий звичний і знайомий з дитинства запах герані. З давніх часів і до наших днів він не викликає ніяких інших відчуттів, окрім як асоціацій зі свіжістю, затишком, рідним домом. Але сьогодні мало хто знає, що аромат герані не тільки приємний, а й дуже корисний. У даній статті ми розповімо про те, якими дивними властивостями володіє масло герані, і чому воно так популярне вже впродовж стількох століть.

Чому герань садова й рожева так поширена? Можливо, Ви чули, що в тому місці, де розвелося багато комах варто посадити герань і всі шкідливі жуки та метелики зникнуть геть. А, крім того, повітря збагатиться приємним ароматом, і ви з задоволенням будете прогулюватися в цьому місці Вашого саду. А наші прабабусі часто носили з собою флакончик, в якому було ефірне масло герані, що використовувалося вже в ті далекі часи в якості чудодійного аромостимулятора, що допомагає на довгий час зберегти молодість, еластичність шкіри, спокій духу і довголіття.

Які ж таємниці приховує масло герані, властивості якого відомі з незапам’ятних часів? Чому ж поряд з геранню відбуваються сприятливі зміни в нашому саду? Чому герань так позитивно діє на наш настрій? Ми запитуємо себе, а відповідь насправді дуже проста: ми відчуваємо ароматичні флюїди, які виділяє масло герані навіть у невеликій квітці в нашому саду. Але, на жаль, садова ароматерапія не може нам допомагати круглий рік. Тому східні лікарі з давніх часів застосовують для багатьох процедур ефірне масло герані – одне з кращих ароматичних рішень проблем нашого організму.

Спостерігаючи за багатьма рослинами, стародавні лікарі вивчали вплив лікарських рослин та їх еліксирів на різні системи людини. У тому числі, вони з’ясували, що масло герані, властивості якого були уважно досліджені, приносить користь, впливаючи на шкіру, нервову систему і загальний психологічний стан людини.

Але не варто відразу поспішати купувати масло герані у великих кількостях, використовувати як косметичний засіб і заправляти їм всі аромалампи, які є у Вас в будинку. Для початку Вам варто провести невеликий тест: нанесіть невелику кількість олії герані на внутрішню частину зап’ястя. Якщо шкіра не почервоніла, і ви не побачили ніде алергічних реакцій, можна сміливо використовувати даний лікувальний продукт для впливу на проблемні ділянки шкіри. Ніжний складу олії вилікує вашу шкіру від лущення, зніме набряки і почервоніння, допоможе зберегти молодість та еластичність Вашої шкіри на довгий час.

Не останнє місце займає ефірне масло герані і в класифікації ефективних масел, використовуваних в «медичній» ароматерапії. Однак, перш ніж відчути на собі в повній силі вплив цієї олії, треба перевірити, наскільки вона Вам підходить. Для цього Вам просто варто провести декілька хвилин поряд з аромолампою, де головним компонентом є масло герані. Якщо у вас не з’явився головний біль протягом деякого часу, лікування із застосуванням еліксирів, де найважливішим компонентом виступає масло герані, цілком допустимо.

Застосовують ефірне масло герані для лікування стану депресії, втоми і перезбудження, викликаного серйозними емоційними перевантаженнями. Тим більше, на ранніх стадіях емоційних розладів легше застосувати масло герані, властивості якого швидко і легко знімуть всі перераховані вище симптоми всього за кілька курсів.

Кому, як не жінкам знати, що всі наші навантаження відразу відображаються на проблемних ділянках шкіри обличчя. Саме в косметології масло герані використовується як заспокійливий засіб – для шкіри навколо очей, зони лоба і носогубного трикутника. У цих ділянках шкіра дуже тонка і на неї потрібно впливати з максимальною обережністю. Тому сучасні дослідники в області косметології вибирають ефірне масло герані. Існує така велика кількість найрізноманітніших засобів, що містять натуральні інгредієнти з маслом герані, властивості якого допоможуть і вам.

У невеликих дозах масло герані може застосовуватися і всередину. Не в чистому вигляді, зрозуміло, а в процентному співвідношені з водою. Вплив геранієвої олії на стан стінок судин, уражених такими захворюваннями, як варикозне розширення вен і геморой, виявляється вельми сприятливим. Щоб визначити, чи можете Ви дозволити собі застосовувати ефірну олію герані всередину, розбавте склянкою води кілька крапель. Зробіть кілька ковтків, якщо через півгодини не буде печії, приступайте до курсу прийому, де масло герані буде виступати, як миючий судини антисептик.

Обов’язково варто відзначити, який благотворний вплив здійснює масло герані на перехідні стани організму жінки. Застосовуючи аромолампу з цією чудовою речовиною, можна не турбуватися про головні болі на початку та при завершенні циклу. При вікових переходах жіночого організму і настанні клімаксу ефірне масло герані застосовують для зниження припливів і стану підвищення тиску.

Але, звичайно, не потрібно вважати панацеєю масло герані, властивості якого можуть бути використані лише як доповнення до лікування, або як важлива профілактика багатьох небажаних захворювань.

Джерело: uwm.com.ua