На Житомирщині переселенці відкривають власні справи

24 Лютого 2016 10:51
1.zt.ua

1.zt.ua

Нещодавно закінчився захист бізнес-планів учасників програми підтримки мікропідприємництва внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у Житомирській області за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні IOMUkraine та UKAID у Житомирі та області.

У Програмі сприяння самозайнятості (бізнесу) взяли участь 203 учасника, серед яких 80% – внутрішньо переміщені особи з Луганська, Донецька, Автономної Республіки Крим, а близько 20% – жителі Житомира та Житомирської області. Шість груп пройшли навчання в кінці 2015 року, ще дві – у січні цього році, а в лютому вже відбувся захист бізнес-планів учасників.

Зі 135 осіб, що брали участь у першій хвилі проекту, – 113 вдало захистили бізнес-плани й  87 вже отримали обладнання й інструменти для самозайнятості. Загальна сума міжнародної підтримки складає приблизно 2 мільйони гривень. Види підприємницької діяльності були різними: від послуг педикюру, манікюру, масажу – до будівельних послуг, швейної справи, послуг лікаря-фізіотерапевта.

Фінал кількамісячної роботи – перспективний: люди отримують обладнання для втілення своїх намірів у життя, аби ефективніше соціалізуватися у нових громадах.

Джерело: 1.zt.ua