В чому користь талої води і як її приготувати?

29 Лютого 2016 12:43
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Для поліпшення якості води існує безліч способів і методів очищення. Приготування талої води вважається одним з кращих і простих. Тала вода — ваш еліксир молодості та здоров’я.

Тала вода — ваш еліксир молодості та здоров’я. Фото: morguefile.com

Більшість процесів, що відбуваються в нашому організмі, є хімічними реакціями у водному розчині. Від якості води, її складу, залежить здоров’я всього організму. Найкращою вважається вода, яка має структуру, подібну структурі рідини усередині організму. Така вода здатна без перешкод проникати в клітини, покращувати обмін речовин. Цією важливою властивістю і володіє тала (структурована) вода, що вважається найкращою для здоров’я людини.

Звичайна водопровідна вода має наступний склад:

— Прісна («жива») вода, основа життя. Замерзає при температурі 0°С;

— Оксид дейтерію («важка» вода). У 1 л міститься 150 мг дейтерієвої води. Замерзає при температурі +3,8°С;

— Розчинені органічні сполуки, солі, хімікати. Замерзають при температурі -7°С;

— Домішки, що відкладаються на стінках судин і внутрішніх органах, а також слизових оболонках.

Щоб очистити таку воду від всіх зайвих складових, залишивши тільки «живу» складову, застосовують виморожування — найбільш ефективний метод очищення води. В результаті однократного процесу заморожування-розморожування отримують талу воду. Для отримання протієвої води відслідковують процес повільного замерзання й танення води, своєчасно видаляючи «важку» воду та розчинені солі. Вважається, що така вода краще звичайної талої. Так чи інакше, навіть звичайна тала вода цілюще впливає на організм, очищаючи та оздоровлюючи його.

Як це можна пояснити? Деякі вважають, що завдяки кристаликам льоду, що залишаються в ній після танення, «жива» вода володіє такими унікальними властивостями. Але насправді це не так. По-перше, тала вода не містить дейтерію — важкого водню, що завдає найбільшої шкоди нашому організму. По-друге, тала вода — це структурована вода. Звичайна питна вода складається з молекул, які мають розмір, що не відповідає мембранам клітин в організмі. Тому ці молекули не беруть участі в клітинних процесах. Молекули талої води мають менший розмір, і як наслідок, така вода легше вступає в реакції з різними речовинами, сприяє процесу народження клітин, уповільнює процес старіння організму. Внутрішньоклітинна рідина найбільш близька саме до талої води.

Користь талої, «живої», води говорить сама за себе: люди, які живуть високо в горах поблизу джерела, яке бере свої витоки з льодовика, що тане, менше страждають від різних хвороб і мають більшу тривалість життя.

Цілющі властивості талої води:

— Покращує роботу всіх органів;

— Підвищує імунітет;

— Допомагає позбутися алергії;

— Лікує захворювання шкіри, рани;

— Покращує травлення й обмін речовин;

— Нормалізує роботу серця;

— Допомагає боротися з зайвою вагою;

— Підсилює дію ліків;

— Нормалізує рівень лейкоцитів у крові;

— Знижує рівень холестерину в крові;

— Прискорює відновні процеси;

— Покращує мозкову активність і підвищує працездатність.

Талу воду можна пити, використовувати у приготуванні їжі, заварюванні чаю (не доводячи до кипіння), вмиватися.

Дивовижні властивості талої води проявляються не тільки в нашому організмі, але й для рослин і тварин. У рослин — підвищується сходження насіння, у тварин — зміцнюється імунна система, збільшується потомство.

Як правильно приготувати талу воду?

Приготувати талу воду в домашніх умовах нескладно.

Люди, які живуть високо в горах поблизу джерела, яке бере свої витоки з льодовика, що тане, менше страждають від різних хвороб і мають більшу тривалість життя. Тибетське нагір’я, січень 1965 року. Фото: WU TZU KUAN/AFP/Getty Images

1. Наберіть водопровідної води в ємність необхідного об’єму. Вода повинна відстоятися протягом кількох годин.

2. Залийте відстояну воду в ємність більшого об’єму (відомо, що при замерзанні вода розширюється), залишивши кілька сантиметрів до верху. Ємність можна накрити кришкою.

3. Воду помістіть в морозилку (взимку, за відповідної температури, можна винести на балкон).

4. Залежно від об’єму води, на заморозку потрібно кілька годин. Добре готувати талу воду на ніч: 11 год заморозки буде цілком достатньо.

5. У ємності вода промерзає не цілком: всередині льоду залишиться невелика кількість води, що не замерзла. Цю воду слід вилити, а лід, що залишився, залишити для відтавання при кімнатній температурі. Ця вода й буде найкориснішою та цілющою.

Якщо вам не вдалося вчасно вилити воду, що не замерзла (або вода була при температурі, нижче ніж -7°С), і вона промерзла повністю, зробіть наступне: дістаньте лід з ємності й розколіть його навпіл. У центрі лід буде мутним — цю частину необхідно видалити (сколоти ножем або вимити під водою).

Деякі, хто вважає звичайний спосіб приготування талої води малоефективним, застосовують багаторазове заморожування, при якому утворюється протієва вода: дворазове або триразове заморожування води з подальшим таненням.

Як вже говорилося вище, приготування протієвої води має деякі особливості:

1. При першому заморожуванні води (через 3–5 год) лід утворюється спочатку на стінках ємності, а потім у самому об’ємі: спочатку замерзає «важка» дейтерієва вода. Цей лід необхідно видалити, переливши воду, що не замерзла, в іншу ємність.

Внутрішньоклітинна рідина найбільш близька саме до талої води. Фото: morguefile.com

2. Далі цю воду заморожуємо протягом 12–18 год, а її не замерзлу частину, що містить домішки, знову необхідно вилити.

3. Лід, що залишився, розморожуємо й отримуємо протієву воду.

Талу й протієву талу воду можна пити не пізніше 12 год після розморожування: через 16–18 год її біологічна активність знижується вдвічі, а ще пізніше вода стає звичайною.

Як пити талу воду

Для більш ефективного впливу на організм, рекомендують пити 1 склянку талої води 3–4 рази на день за 1 год до їжі. Першу склянку необхідно випити натщесерце вранці, інші — протягом дня. Для цілющого впливу на організм буде досить 4–6 г талої води на 1 кг вашої ваги.

Вам також може бути цікава стаття «Вода має розумові здібності?».