Науковці назвали каву кращим захистом від смертельних недуг

12 Березня 2016 11:57

2

Група американських фахівців, що спеціалізуються на кардіології та дієтології, провела спільний експеримент і встановила, що кілька чашок кави в день стануть найкращим захистом від найнебезпечніших захворювань.

3853_original-1333637024.jpeg (41.17 Kb)

Міцний напій захищає від хвороби Паркінсона, інсульту, інфаркту і інших хвороб.

За словами вчених, знизити ризик передчасної смерті в кілька разів можна, вживаючи від трьох до п’яти чашок кави щодня. Хв Дін, один з авторів дослідження, викладає в Гарвардському університеті, заявив, що тільки кава містить унікальні біоактивні речовини, які блокують запальні процеси і знижують рівень несприйнятливості до інсуліну. За словами фахівця, це тільки початковий етап дослідження, і не виключено, що кавові зерна володіють і іншими корисними властивостями, що захищають організм від небезпечних хвороб.

Автори дослідження тривалий час стежили за здоров’ям 160 тисяч медпрацівників США. Дані були зібрані за тридцять років. Коли експеримент тільки починався, всі медпрацівники, які брали участь в ньому, були абсолютно здоровими молодими людьми. Через тридцять років вчені з’ясували, що вживання кави вплинуло на їх самопочуття. Виявилося, що лікарі та медсестри, які вживали всі ці роки по 3-5 чашок кави в день, рідше інших медпрацівників страждали від ожиріння, серцево-судинних хвороб, діабету, депресій і психічних розладів.

Як стверджують фахівці, єдине захворювання, проти якого безсилий кави, – це рак.

Джерело: businessua.com