20 фільмів з інтригуючим сюжетом

14 Березня 2016 15:53

Серед сотні тисяч фільмів іноді трапляються такі, що після їх закінчення необхідно якийсь час приходити до тями, адже ніхто ніяк не очікував такої розв’язки. Такі детективи, драми, трилери і містичні картини перевершують стандартні сценарії…

Але якщо ви вже з десяток разів переглянули “Шоу Трумана” чи “Бійцівський клуб” і шукаєте черговий кіношедевр-головоломку, то ця добірка для вас.

Інші, 2001

Один з найбільш містичних фільмів 2001 року, який буде тримати в напрузі до самого кінця. За сюжетом головна героїня Грейс (Ніколь Кідман) відвозить своїх хворих дітей в будинок на одному з островів біля узбережжя Англії, щоб дочекатися закінчення Другої світової війни, з якої повинен повернутися її чоловік. Але її дочка і син страждають дивним захворюванням: вони не виносять прямого денного світла. Коли в будинку з’являються троє нових слуг, вони повинні вивчити життєво важливе правило: всі кімнати завжди повинні бути в напівтемряві, не можна відкривати двері, поки не зачинили попередні. Чому? Відгадка в самому фіналі.

Життя Девіда Гейла, 2002

Порядний інтелігент, викладач і затятий противник смертної кари (Кевін Спейсі) за гіркою іронією долі виявляється в камері смертників за вбивство і зґвалтування. Всі докази проти нього, і щоби всі дізнались правду, він просить молоду і амбітну журналістку (Кейт Уінслет) розібратися в його справі. Надзвичайно цікавий фільм, із запаморочливим сюжетом і розвитком подій.

Безсоння, 2002

Маленьке містечко на Алясці шоковане – відбулося звірське вбивство молодої 17-річної дівчини. Сюди одразу відправляють професійних поліцейських з самого Лос-Анджелеса для розслідування заплутаної справи. І детективу Дормера (Аль Пачино) спочатку все у справі здається досить простим, але одна випадкова (а може і не така випадкова) подія несподівано все ускладнює. Напруженість у стрічці нагнітається діалогами та холодними пейзажами Аляски. “Безсоння” – один з тих рідкісних прикладів, коли ти не просто дивишся фільм, а відчуваєш подих вітру і запахи по той бік екрану. І страждаєш від безсоння нарівні з головним героєм.

Одержимість, 2004

“Одержимість” – тонкий та інтригуючий фільм. Здається, ще крок убік, і буде або нецікаво, або неприємно дивитися. Однак цього не відбувається. Напередодні важливої ​​ділової поїздки процвітаючий фінансист Метью помічає в ресторані свою колишню дівчину Лізу, яка таємничим чином зникла два роки тому. Забувши про все, Метью стає на шлях обману і підозр, щоб вистежити її. Намагаючись вирішити головоломку за допомогою загадкових доказів, він випадково знайомиться з іншою дівчиною – її теж звуть Ліза і, можливо, їй відома таємниця дивного зникнення.

Забираючи життя, 2004

 

Канада, Квебек. Таємничий маніяк вбиває кілька людей. Місцеві поліцейські залучають до розслідування агента ФБР Ілліану Скотт (Анджеліна Джолі). Незабаром, стає зрозуміло, що вбивці подобається жити чужим життям: користуватися кредитками вбитого, ходити по його квартирі, платити його податки. Мимовільний свідок останнього вбивства художник Коста (Ітан Хоук) погодждується допомогти розслідуванню, але чи вдасться їм зловити таємичого маніяка?

Перелом, 2007

 

Сюжет розгортається вельми тривіально спочатку. Обдурений чоловік (Ентоні Хопкінс) намагається вбити свою дружину. За справу береться молодий прокурор (Райан Гослінг), котрий “однією ногою” вже на іншій більш престижній і високооплачуваній роботі, тим більше усе так очевидно й зрозуміло – є зізнання самого чоловіка. Однак не так все просто, і поступово легка, на перший погляд, справа стає все більше заплутаною.

Все найкраще, 2009

 

Цей фільм з Райаном Гослінгом і Кірстен Данст у головних ролях розповідає про сімейне життя і скелети в шафі подружжя. У стрічці відображена історія зникнення дівчини – Кеті Маркс, яка була дружиною Девіда Маркса, котрий належить до впливової сім’ї Нью-Йорка. Фільм, заснований на реальних подіях, змусить подивитися на улюбленця глядачів Райана Гослінга по-новому.

Острів проклятих, 2009

 

“Острів проклятих” однозначно можна віднести до фільмів, котрі змушують мозок працювати. Скелі, буря, покинуті споруди, камери для особливо небезпечних ув’язнених – що ще потрібно, щоби мурашки побігли по спині? Непередбачуваний сюжет. Отже, Америка, 1950-і роки. Два федеральних маршала Тедді Деніелс і Чак Оул відправляються на океанський острів, на території якого знаходиться психіатрична лікарня для особливо небезпечних злочинців. Вони повинні зайнятися розслідуванням зникнення однієї з пацієнток лікарні. Незабаром стає зрозуміло, що в стінах, де знаходяться головні герої, відбувається щось таємниче …

Екзамен, 2009

З перших хвилин фільм тільки починає пояснювати суть того, що відбувається: вісім кандидатів на успішну і престижну роботу – пройде тільки один. Однак, не все так просто. Кожен з них повинен відповісти на єдине питання. Але є одна проблема – самого питання ніхто не почув. Здогадаєтеся, хто ж все-таки залишиться і яке було питання?

Дівчина з татуюванням дракона, 2009

Можна багато сперечатися, який з варіантів кращий – шведський чи голлівудський 2011 року. Але все-таки оригінал є оригінал. До того ж, шведський варіант “Дівчини з татуюванням дракона”, на відміну від американського, не такий глянцевий. Отже, за сюжетом талановитий журналіст Мікаель Блумквіст несподівано переживає фіаско у своїй діяльності, в результаті чого змушений відбути термін позбавлення волі. У той же час впливова людина Хенрік Вангер доручає йому справу про зникнення його племінниці, яка таємничим чином зникла з родового маєтку. Будучи скептиком, Мікаель спочатку не вірить в успіх, але поступово за допомогою “хакера в спідниці” Лісбет Саландер виявляє заплутану жахливу історію, пов’язану з цим сімейством.

Три дні на втечу, 2010

Життя головного героя Джона здавалося ідеальним, доки його дружину не заарештували за підозрою у вбивстві. Поки Лара сидить у в’язниці, він один виховує сина і намагається всіма способами довести її невинність, ризикуючи всім заради неї… Але якщо вона дійсно винна? Тим, хто не любить неквапливе психологічне кіно, обов’язково потрібно дочекатися останньої третини фільму, де емоції і внутрішнє напруження просто зашкалюють.

Чорний лебідь, 2010

 

Цей фільм варто подивитися хоча б заради того, щоб насолодитися грою Наталі Портман. Все-таки, не даремно саме ця стрічка в її фільмографії була відзначена премією “Оскар”. Сюжет будується навколо прими балетного театру, у якої несподівано з’являється небезпечна конкурентка, здатна відібрати у головної героїні всі партії. Їй потрібно змінити обличчя на сцені, але вона змінює його і в житті. Ще одне підтвердження того, що перфекціонізм не завжди корисний.

Краща пропозиція, 2012

Авантюрний трилер, в центрі якого літній Вергілій Олдман – директор провідного аукціонного дому. Разом зі своїм старим напарником він провернув уже сотні афер, і тепер в його будинку є кімната-схованка, в якій зібрані сотні портретів жінок, написаних пензлем великих майстрів різних епох. Одного разу в його життя вривається загадкова жінка, благаючи його зробити оцінку її величезного майна, що залишилося після смерті батьків. Впродовж фільму здається, що розгадка зовсім поруч, але режисер вправно заплутує невидимі нитки сюжету, вводячи в оману всіх оточуючих.

Петля часу, 2012

Надзвичайно заплутаний футуристичний бойовик про майбутнє. У головного героя фільму Джо – дуже незвичайна робота. Він лупер – той, хто замикає тимчасові петлі. У ще більш віддаленому майбутньому просунуті бандити вигадали відмінний спосіб позбавлятися від непотрібних персон: їх запаковують в однакову уніформу, прикріплюють на спину мішок зі срібними злитками (плата адресату за послугу) і відправляють на 30 років назад, де прибулого чекає кілер-лупер, який відправляє “посилку” на той світ. Але одного разу Джо, прийшовши на “роботу”, отримує з майбутнього… самого себе.

Ілюзія обману, 2013

“Чотири вершники” – фокусники, які збирають аншлаги на своїх шоу, а заодно скоюють немислимі пограбування. Звичайно, за допомогою своїх трюків. Поліція і спецслужби збиті з пантелику, адже вони не вірять у магію. Тут і зароджується детективний початок: чи дійсно фокусники так уміло провертають трюки, чи просто обдурюють людей? А, можливо, насправді “вершників” п’ять?

Транс, 2013

У центрі інтриги – викрадення працівником аукціонного дому Саймоном (Джеймс МакЕвой) картини Гойї. Несподіваний інцидент під час крадіжки позбавив Саймона пам’яті. За допомогою своїх спільників і гіпно-терапевта Елізабет молодий чоловік починає згадувати, куди подів дороге полотно. Додайте до цього закручений сюжет, стильні декорації, атмосферний саундтрек і хорошу гру акторів і отримаєте відмінний психологічний трилер.

Перш ніж я засну, 2013

 

Фільм знятий за однойменним романом британського лікаря і письменника С.Дж.Уотсона і показує нам історію жінки, яка втратила пам’ять внаслідок аварії. Кожен день вона прокидається в незнайомому будинку з незнайомим чоловіком, думаючи, що їй досі 20 років, хоча насправді їй вже 40. Різні люди дають їй різну інформацію, яку вона збирає по крихтах і намагається фіксувати, але чи вдасться їй знайти істину і дізнатися, що трапилося насправді, якщо зранку вона нічого не згадає?

Тринадцята казка, 2013

 

“Тринадцята казка” є екранізацією однойменного бестселера Діани Сеттерфілд. Відома письменниця Віда Вінтер запрошує до себе в маєток Маргарет Лі, щоб та стала її біографом. У кожну наступну зустріч закрита леді Вінтер розповідає Маргарет історію про двох сестер-близнючок Аделіни і Еммелін, поступово відкриваючи правду про те, які сімейні скелети “ховаються” у неї в шафі.

Загублена, 2014

Якщо раптом ви пропустили цей кінохіт Девіда Фінчера, знятий за романом Гілліан Флінн, вам варто це надолужити. Все було готове для святкування п’ятирічного ювілею подружнього життя головних героїв Ніка і Емі, коли несподівано дружина зникає. Звернення в поліцію не дуже допомагає, скоріше навіть ситуація ще більше ускладнюється. Чомусь докази починають вказувати на самого Ніка. Але… не будемо розкривати всі карти.

Ex Machina, 2015

 

Сюжет фільму інтригує і захоплює, адже дуже цікаво спостерігати за взаємодією людини і машини з інтелектом. Молодий програміст Калеб виграв перший приз у конкурсі від великої комп’ютерної корпорації, і тепер його чекає зустріч з генієм електроніки і за сумісництвом керівником компанії, в якій працює щасливчик. Для чого? Для того, щоб він протягом тижня протестував жінку-робота, яка володіє штучним інтелектом. У підсумку виходять такі собі “ігри розуму”. І хто вийде з них переможцем – ось в цьому головна загадка.
Джерело: UA Modna