Вступна кампанія 2016 триватиме лише 16 днів

16 Березня 2016 13:13
1.zt.ua

1.zt.ua

Житомирський державний технологічний університет спільно із ЖДУ ім.І.Франка та  компанією «ISM Ukraine» 13 березня провели конференцію «ІТ-Перспектива: будуємо кар’єру в ІТ» для старшокласників.

Безпосередньо із нововведеннями вступної кампанії-2016 пристуніх знайомив декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій ЖДТУ Андрій Морозов. Перш за все він нагадав, що заяви на вступ прийматимуться лише в електронній формі.

«Максимально можна подавати 15 заяв на 5 обраних спеціальностей, якщо мова йде про бюджетну форму навчання, а якщо контрактну, то кількість заяв не обмежується взагалі, – пояснив далі Морозов. – Зберігається пріорітетність заяв, тому абітурієнт має віднестися до цього питання особливо уважно, аби в подальшому стати студентом найбільш бажаного вишу. Подавати документи для вступників із сертифікатами ЗНО можна з 11 по 27 липня. На базі ОКР «молодший спеціаліст» документи приймають з 11 по 20 липня. Кожен навчальний заклад окремо визначає формулу, за якою вираховується конкурсний бал. У Житомирському державному технологічному університеті враховують результати ЗНО, але кожному предмету на кожній спеціальності відповідає конкретний коофіцієнт. Це все можна знайти на сайті ЖДТУ.

Також враховується бал атестата і додатково бали за підготовчі курси чи досягнення абітурієнта (перемоги на олімпіадах і т.д). Однак загальний конкурсний бал не може перевищувати 200 балів.  Що стосується факультету інформаційно-комп’ютерних технологій ЖДТУ, то у нас, як і загалом в країні, цьогоріч дещо змінилися назви спеціальностей. Зокрема, маємо не 7, а 4 спеціальності, в рамках яких можна обрати спеціалізацію (напрям підготовки).

Зараз у нас на факультеті навчається 1400 студентів (денна і заочна форма),  76 %  студентів на денній формі – «бюджетники». Планується, що в цьому році кількість бюджетних місць також не  зміниться, а ціна навчання для контрактників у 2015 році коливалася від 8500 до 9900 гривень. Наразі все, що дає можливості навчатися в ІТ-сфері, ми повністю охопили на нашому факультеті ІКТ: використання студентами і викладачами найновішого програмного забезпечення, вивчення сучасних технологій, курси в ІТ-компаніях, відкриті лекції за участю провідних фахівців світового рівня, співпраця з ІТ-компаніями та інше».

Доцент кафедри інформатики Житомирського державного університету ім.І.Франка Олександр Кривонос під час прес-конференції продемонстрував спеціальний сервіс на сайті вузу, завдяки якому абітурієнт може обрати собі спеціальність, зважаючи на те, які предмети для проходження ЗНО він обрав.

«Прослухав інформацію про спеціальності  на факультеті інформаційно-комп’ютерних технологій у ЖДТУ і знову захотілося подати документи й навчатися тут, – пожартував Кривонос.  – Думаю, що це хороший стимул для старшокласників уже зараз задуматися над тим, з якою сферою ви плануєте пов’язати своє професійне життя. У будь-якому разі, зараз можливостей для цього дуже багато. На фізико-математичному факультеті ЖДУ ім.І.Франка ми навчаємо майбутніх вчителів інформатики. Зважаючи, що зараз в школах інформатику вивчають з 2 класу, вчителів цього предмету не вистачає і ніша поки не заповнена, тож здобуваючи освіту ви маєте реальний шанс в подальшому отримати гарантоване місце роботи.

Для розрахунку конкурсного балу в нашому університеті вирішили відмовитися від бала атестату адже ми розуміємо, що результати, які дає школа, з різних причин не завжди відповідають дійсності. Результати ЗНО помножені на коофіцієнт ми зберегли».

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua