Який напій допоможе прокинутись і не завдасть шкоди?

24 Березня 2016 10:11

Ми зібрали усі тонізуючі напої у одному матеріалі та розповімо про їх користь і шкоду.
Кава
Вона змусить тебе жити вічно. І може тебе вбити. Вміст кофеїну в цьому напої складає до 1500 міліграмів на літр. Однак при систематичному вживанні на рівні 1000 міліграмів на день кофеїн, теобромін і теофілін викликають у людини постійну потребу в них, що нагадує алкогольну залежність.
Чай
Спільна дія таніну і кофеїну, які містяться в чаї, призводить до нормалізації роботи серця, розширення судин, усунення спазмів, нормалізації артеріального тиску і поліпшення циркуляції крові. А ще цей напій нормалізує травлення, має сильну бактерицидну дію і робить благотворний вплив на тонус шлунково-кишкового тракту. Стимулююча дія, яку надає чай, призводить до поліпшення обміну речовин і підвищенню тонусу організму.
Енергетичні напої
Такі напої містять тонізуючі речовини: найчастіше кофеїн або екстракт гуарани, теобромін і теофілін, а також вуглеводи — глюкозу або сахарозу. Таурин викликає багато сумнівів у медиків, але вчені кажуть, що в тих кількостях, в яких він міститься в напоях, таурин безпечний для здоров’я. Сумнівно…
Солодка газована вода
Кола і подібні їй напої не надають тонізуючу дію і містять величезну дозу цукру. Не рекомендуємо.
Какао
83