До боротьби з копачами бурштину залучили Нацгвардію

2 Квітня 2016 14:23

Відучора в Олевському районі до заходів поліцейських з протидії нелегальному видобутку бурштину долучились і військовослужбовці Національної гвардії. Завданням спільних рейдових груп є максимально обмежити доступ старателів до копалень, де нині тривають роботи по відновленню та рекультивації земель.

– Результатом спеціальних заходів стане повне припинення незаконного видобутку сонячного каміння, – коментує керівник ГУНП в Житомирській області Валерій Рудик. – І правоохоронці, і органи влади та місцева громада чекають правового врегулювання цього питання. А до того потрібно вберегти наші землі та ліс від нещадного та бездумного нищення.

Практично на всіх лісових дорогах,  що ведуть до покладів бурштину, виставлені блокпости нацгвардійців. Міжвідомчі групи, до складу яких входять поліцейські, працівники СБУ та прокуратури, екологи та лісівники, проводять рейди місцями можливого нелегального видобутку та оперативно реагують на повідомлення про діяльність старателів у районі. Нині масовий видобуток повністю припинено, правоохоронці виявляють поодиноких копачів.

Як повідомляють у поліції,  за першу ніч рейдування до місцевого відділку поліції доставлено 15 осіб, яких застали під час спроб видобутку бурштину.

Джерело: 1.zt.ua