Як дешевше відпочити в 2017 році?

6 Червня 2016 09:50

Вирішуєте, де побувати в цьому році? Хочете насолодитися сонцем і морем, як слід відпочити і позбутися від нудьги? Відкрити для себе нові країни, дізнатися їхні культурні традиції та історію? Знайти підходящий варіант серед різноманіття туристичних напрямків – завдання не з легких. Звичайно, все залежить від ваших уподобань. Але розуміння того, які саме туристичні маршрути та курорти існують, допоможе зробити правильний вибір.

Морський відпочинок

Одним з найпопулярніших видів відпочинку завжди залишається пляжний. Вирушати краще на перевірені морські курорти Болгарії, Греції, Кіпру. Якщо ви також хочете побувати в дивовижних природних заповідниках і парках, рекомендуємо відвідати Чорногорію і Хорватію. Яскраві враження чекають серфінгістів, які відправляться в Грецію, Шрі-Ланку і Домінікану. В цілому, існує величезна кількість країн, в яких ви можете поєднати пляжний відпочинок з різними екскурсійними програмами.

5cab313550c48bd2fe97322f97c7aa3b Де відпочити в 2017 му? Куди поїхати за кордон у 2017 році?Не сидіть на місці — відпочинок в 2017 р. повинен бути активним і пізнавальним!

  • Болгарія. Улюблене напрямок вітчизняних туристів. Країна теплого моря, Сонячного берега і Золотих пісків. Болгарія – сама привітна з усіх балканських країн. Її омиває Чорне море, перетинає блакитний Дунай, а по всій території проходить гірський ланцюг Балкан. Відпочивати в Болгарії можна в будь-який час року. Влітку – в готелях біля моря, а взимку – на гірськолижних курортах. До ваших послуг — траси міжнародного рівня. В останні роки готелі посвіжішали і перетворилися після ремонтів, а обслуговування істотно покращився. Недорогий сімейний відпочинок і якісне оздоровлення приводять багатьох мандрівників саме в Болгарію. Красива природа, велика екскурсійна програма і гостинність господарів робить цю країну одним із кращих варіантів для бюджетного туризму.
  • Греція. Колиска великих цивілізацій, один з центрів християнства і привабливий курортний район Європи. Туристів з усього світу ваблять сюди хороші погодні умови, мальовничі морські узбережжя і безліч прекрасних островів. Це ідеальне місце для мандрівників, які хочуть насолодитися яскравим середземноморським відпочинком. На курортах країни можна покуштувати смачну їжу і вино, ліниво валятися на пляжі і відвідати десятки архітектурних пам’яток. Греція – країна не тільки античної культури, але і край православних святинь. Паломники приїжджають сюди, щоб побачити священні місця.
  • Кіпр. Цей острів спеціалізується на бездоганному пляжному відпочинку. Країна славиться приємним кліматом, хорошим готельним сервісом і чистими узбережжями. Купальний сезон триває цілий рік. Є можливість замовити міні-круїз і відвідати Ізраїль. Під час подорожі туристи зможуть побачити церкву Різдва, відвідати Святе Місто Єрусалим, церква Гробу Господнього, Голгофу і Стіну Плачу. Зробити вибір на користь морських круїзів варто усім, хто хоче відпочити від міської суєти. Але головне на Кіпрі – це казкові пейзажі, тепле сонечко і величезні музеї під відкритим небом, де можна ознайомитися з історією.
  • Хорватія. На всій земній кулі не знайдеться небагато місць, де так гармонійно сусідять історичні пам’ятки та унікальні ландшафти, чудове морське узбережжя і казкові середньовічні замки. Хорватія вабить туристів чистим морем і пляжами Адріатики, а також унікальними мінеральними джерелами. На острові Млет ви зможете відвідати легендарні печери німфи Каліпсо. Любителів екстриму напевно зацікавить похід на каное по каньйону ріки Цетины. Крім того, тільки у Хорватії можна поласувати знаменитим истрийским супом «манештра» та побувати на карнавалах, які проводяться цілий рік.
  • Чорногорія. Невелика барвиста країна здобула популярність серед шанувальників бюджетних подорожей. Туристи, які віддають перевагу тишу і спокій, і молоді сім’ї з дітьми по достоїнству оцінять недорогий і якісний відпочинок на Адріатиці. З природних чудес Чорногорії виділяється каньйон річки Тара, яка є другий у світі по довжині. Вражають уяву льодовикові озера і піки засніжених гір в національному парку «Дурмітор». А на берегах Скадарського озера розташовані стародавні монастирі і фортеці, які збереглися до наших днів.

Безвізові країни

З’явилося бажання зануритися в тепле море, поніжитися на сонечку взимку і прогулятися по тропічного пляжу? Тоді вам варто звернути увагу на пропозиції по відпочинку на тропічних курортах безвізових країн. Найбільш популярні та цікаві з них – Туніс, Марокко та Таїланд – вже чекають вас, причому в будь-який час року!

a657c99e10c09799cb35485032cd80d8 Де відпочити в 2017 му? Куди поїхати за кордон у 2017 році?Відпочинок на сонячному пляжі без оформлення віз — реальність, а не фантазія!

Це ідеальний варіант, щоб уникнути тяганини з оформленням документів. Як правило, туристи їздять сюди по системі «все включено». Вона повністю позбавляє від турбот про те, який вибрати готель, де повечеряти і т. д. Якщо ви звикли до комфорту, задумайтеся про відпустку в ОАЕ, Шрі-Ланці або Ізраїлі. Заморські курорти готові дарувати вам літо круглий рік!

  • Марокко. У світі майже не залишилося місць, які зберегли свою індивідуальність і самобутність. Марокко – одна з небагатьох країн, де можна відчути справжню арабську екзотику, причому без побоювань за своє здоров’я. З-за рельєфній місцевості та близькість Атлантики погода тут відрізняється від регіону до регіону. На Середземноморському березі клімат субтропічний і більш м’який, а піщані пляжі і широкі. Більшість готелів розташована на узбережжі і виконано в арабському стилі. Країна винятково багата на пам’ятки: Касабланка, Марракеш, національні парки Тупкаль і Таззека в Ес-Сувейрі.
  • Туніс. Цей куточок дуже привабливий для відпочинку на морському узбережжі. Цьому сприяє чисте Середземне море, сучасні готелі, апетитна кухня, а також багатовікові історичні пам’ятники. Не пропустіть екскурсії в Сахару, Карфаген і мальовничий Сіді-бу-Саїд. В цій країні вас чекають курс цілющою таласотерапії, традиційний туніський сувенір «піщана троянда» і нові приємні враження.
  • Таїланд. Далеке держава в Південно-Східній Азії давно забезпечило собі гарну репутацію серед наших мандрівників. Незважаючи на масовість напрямки, екзотика цього краю туристам відкривається у всій красі. Доступні різні варіанти дозвілля: бари і дискотеки, дайвінг на островах і пошуки просвітлення в древніх храмах. Останні кілька років Таїланд пропонує хороші умови та оптимальні ціни для бажаючих поправити своє здоров’я на місцевих курортах.

Екскурсійні тури

Для тих, кого цікавить культурна програма, практично немає обмежень. Кожній країні є чим вас здивувати. Європа особливо популярна в період міжсезоння. Найкращі туристичні напрямки – Італія, Франція, Німеччина, Чехія. У цих країнах збереглися унікальні пам’ятки культури, старовинні палаци і затишні вулички. Але зараз відкриваються й інші, не менш цікаві маршрути — наприклад, Нідерланди та країни Скандинавії.

f3d981c71953a2b44dd4056b789a2c2b Де відпочити в 2017 му? Куди поїхати за кордон у 2017 році?Проведіть час з користю, відвідавши одну з європейських країн

  • Нідерланди. В мальовничому західноєвропейському державі знаходиться незліченна кількість давніх міст, замків і справжніх чудес природи. Тут тобі і старовинні млини, і тюльпани, і забавні дерев’яні черевики! У Нідерландах можна побачити безліч соборів і ратуш, а також відвідати чудові музеї.
  • Швеція. Її краса сувора: тундра Лапландії, острови Ботнічної затоки, зелені пагорби і чудові озера. Прекрасне оснащення гірськолижних курортів приваблює до Швеції любителів активного відпочинку. У столиці країни — Стокгольмі, який розташувався на 14 островах, — нудно не буває. Двері музеїв, виставок-ярмарків і навіть кінофестивалів завжди відкриті гостям.
  • Норвегія. Батьківщина вікінгів, фіордів і полярного сяйва. Країна пишається відмінними гірськолижними курортами, затишній столицею Осло і живописними видами. Круїзи вздовж західного узбережжя Норвегії, поїздка по Фломській залізниці, що проходить через 20 тунелів, а також «гранд-тур» по Осло залишать у вашій пам’яті незабутні враження.
  • Данія. Перлина Скандинавського півострова. Тут витає романтичний дух Середньовіччя, а також зібрано безліч скарбів історії та культури. Особливо багаті на пам’ятки міста Орхус і Копенгаген. Влітку варто відвідати чудові парки розваг Тіволі і Леголенд. Багатьох вражає дивовижна датська природа, а вечеря в камінному залі і ніч у старій фортеці, де зараз розташований комфортабельний готель, запам’ятаються вам надовго.
  • Фінляндія. Тутешні озера і Аландські острови – рай для любителів риболовлі. Поїздка до Фінляндії стане відмінним варіантом для зустрічі Нового року. Ви зможете пожити в казковому будиночку серед засніженого лісу, покататися на ковзанах, побачити північне сяйво і як слід попаритись у фінській бані. У вас буде можливість відправитися в круїз на теплоході або відвідати снігову Лапландію і село Санта-Клауса!

Окремі теми для роздумів – це екстрим-тури, гірськолижний відпочинок, фестивалі та паломницькі поїздки. Серед любителів фотографії набувають популярності фотоэскспедиции. Так що не впадайте у відчай: географія подорожей надзвичайно широка і цікава, і на кожному кроці вас чекають нові яскраві враження!

Джерело: 2017rik.pp.ua