Як врятуватися від спеки: прості поради, котрі працюють

4 Липня 2016 10:55

Завжди прихід літа – теплих і сонячних днів – приносить радість. Але радість ця затьмарюється, коли на вулиці стоїть така спека, що не те, що посміхатися, навіть очі відкривати не хочеться. Якщо ти все-таки з тих, хто не виносить сильну літню спеку, то ми підготували для тебе прості прийоми, які забезпечать прохолоду твоєму обличчю, ногам і навіть волоссю.

Під час спеки корисні водні процедури. Найкраще прийняти прохолодний душ. Більш радикальний засіб – тепла ванна з додаванням пива – таке відчуття прохолоди буде зберігатися досить довго.

  • Тримай за можливості в холодильнику вдома або на роботі крижані кубики. Приготувати їх легко і дуже просто, а в спеку вони незамінні.
  • Природна реакція всього організму в спеку – потіти. Але надмірне потіння призводить до зневоднення всього організму, виводить з нього солі, а в місцях, не покритих одягом, підсилює шкідливий вплив сонця. Якщо ніякі дезодоранти тобі не допомагають, необхідно (і найкраще) скористатися народним засобом: приготуй настій шавлії – 1 столову ложку залийте склянкою води і приймай по дві столові ложки 2-4 рази на день.
  • Для твоїх втомлених і палаючих ніг – ванночки з кори дуба або розмелена кора дуба як присипка обов’язково освіжить і охолодить їх.
  • Для прекрасного самопочуття у спекотні літні дні допоможуть запахи лаванди, чебрецю і розмарину. З цією метою можна використовувати ефірні масла або звичайну туалетну воду. А ось крапелька ментолового масла, втерта у виски, подарує тобі відчуття свіжості і прохолоди.
  • Побалуй себе справжніми літніми парфумами з запахом цитрусових, бергамоту або персика. Ці аромати викличуть почуття радості і відвернуть від спеки.
  • Для миття голови в жарку пору найкраще використовувати шампуні з екстрактом м’яти, грейпфрута і евкаліпта.
  • Щоб легше переносити спеку, задушливу погоду, треба щодня випивати по чарочці… соку селери (з коренів, стебел або просто зелені).

Слідуючи цим перевіреним рекомендаціям, ти не будеш звертати уваги на спеку в спекотне літо, і воно тобі принесе величезну насолоду.

Джерело: tochka.net