Як передбачити короткозорість у дітей?

11 Липня 2016 10:02
znaj.ua

znaj.ua

Схоже, незабаром лікарі зможуть заздалегідь визначати ймовірність розвитку короткозорості у дітей. Принаймні вчені з університету Огайо стверджують, що вони вже розробили унікальну методику прогнозування.

Аби впевнено оголосити про своє відкриття, фахівцям знадобилося 20 років спостережень.

Саме стільки становила тривалість випробувань. Повідомляється, що протягом цього періоду вчені зі Сполучених Штатів Америки перевіряли найпопулярніші гіпотези, які стосувалися того, чому у людини псується зір.

Під час реалізації проекту медики залучили чотири тисячі школярів і малюків. У ході спостережень вони звертали увагу на стан очей респондентів.

З’ясувалося, що ризик того, чи буде дитина носити окуляри, вже можна прорахувати у шестирічному віці. Також дослідники заявили, що відсутність далекозорості збільшує шанси дитини на розвиток короткозорості.

Виявилося, що більшість зрілих людей, які зуміли зберегти нормальний зір, в дитинстві мали далекозорість. Медики стверджують, що якщо очі і кришталик не перестають рости і розвиватися у допідлітковому віці, то з часом гострота зору тільки погіршуватиметься.

Джерело: znaj.ua