Деякі житомирські абітурієнти можуть подати документи в паперовій формі

19 Липня 2016 12:12

Міністерство освіти і науки України дозволило абітурієнтам  подавати заяви на вступ до вищих навчальних закладів у паперовій формі, якщо у їх документах про раніше здобуту освіту та документах, що посвідчують особу, вказані різні прізвища.

Про це йдеться в офіційному листі Міністерства освіти і науки України керівникам вищих навчальних закладів за підписом Першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун.

Таке рішення в Міносвіти прийняли у зв’язку з численними зверненнями вступників, у яких черезнеспівпадіння прізвища в документах виникали складнощі з коректним оформленням заяви на вступ до ВНЗ.

“Цьогоріч вперше  вступ на “бакалавра” практично повністю здійснюється он-лайн за допомогою електронної системи. Ми вирішили підтримати абітурієнтів, у яких у зв’язку з різними життєвими обставинами вказані різні прізвища у документах, та дозволити їм подавати заяви в паперовій формі. Це рішення було прийнято, оскільки електронна система не містить даних про осіб, що змінили прізвища,  тому ми не можемо співвіднести цю інформацію з документами”, – пояснює Інна Совсун.

Нагадуємо, що в МОН діє консультативна телефонна лінія. Якщо абітурієнт зіткнувся з труднощами при поданні електронних заяв на вступ, він можете звернутися за допомогою за тел.: (044)-481-32-15, 068-951-25-13. Для дзвінків з території Криму та тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей: 050-550-54-11; 0 800 504 425.Консультативні телефонні лінії працюють протягом вступної кампанії в робочі дні з 9:00 до 18:00.

Джерело: 1.zt.ua