Персикове варення: рецепт із прянощами на зиму

19 Липня 2016 11:40
tochka.net

tochka.net

Персики – надзвичайно ароматні, соковиті, ніжні плоди, які смачні вже самі по собі. А що якщо посилити їхній аромат, приготувавши на зиму персикове варення з духмяними спеціями?

Якщо ти або твої домашні люблять прянощі, то їм напевно припаде до смаку варення із персиків з анісом і корицею.

Якщо у тебе зовсім солодкі персики, то невелику кислинку їм додасть лимонний сік – вийде більш насичений і виражений смак. Таке варення з персиків і прянощів можна використовувати в приготуванні різноманітних десертів, коктейлів, випічці або ж подавати до чаю – спробуй!

Персикове варення – інгредієнти:

  • 1,5 кг персиків,
  • 1 лимон,
  • 1 кг цукру,
  • 2 зірочки анісу,
  • 1 паличка кориці.

Персикове варення – приготування:

  1. Підготуй персики. Для цього гарненько помий їх за допомогою щіточки, щоб очистити від волохатого нальоту. Персики обсуши, розріж на 2-4 частини, очисти від кісточок.
  2. Поклади персики в каструлю, де готуватиметься варення, закинь аніс, корицю, влий лимонний сік, насип цукор і залиш на 3 години, щоб персики пустили сік.
  3. Постав каструлю з персиками на вогонь, доведи до кипіння і провари 2-3 хвилини, постійно помішуючи персики, щоб вони не пригоріли, і знімаючи піну, що утворюється.
  4. Зніми каструлю з вогню і залиш на 10-12 годин, щоб варення з персиків охололо.
  5. Ще двічі повтори процес варіння та охолодження персикового варення через 10-12 годин.
  6. На третьому циклі провари протягом 3-5 хвилин варення з персиків. Спеції можна викинути.
  7. Розлий варення по підготовлених банках і закатай. Банки переверни догори дном, вкутай ковдрою і залиш варення з персиків до повного охолодження.
  8. Зберігай персикове варення в темному прохолодному місці.

Смачного!

Джерело: tochka.net