Як смачно заготовити сливи на зиму

28 Липня 2016 11:28
tochka.net

tochka.net

Літо в розпалі, фрукти на столі, час подумати і про запаси на зиму.

За смаком такий десерт виходить набагато більш насиченим і яскравим, ніж простий джем зі сливи. Особливо алича виручає господинь, коли трапляється не дуже смачна і запашна слива, а заготовки на зиму зробити все одно хочеться.

Зі сливою все зрозуміло – кісточки в ній відокремлюються просто, а шкурка у варенні виходить соковитою і смачною. Проте як бути з аличею, яку дуже важко очистити і від кісточок, і від шкірки?

Рецепт дуже простий: достатньо проварити аличу, щоб вона розм’якла, а потім за допомогою нехитрого пристосування під назвою друшляк і столова ложка звільнити її від зайвого сміття. І чудове ароматне насичене аличеве пюре готове до подальшого застосування.

Залишається тільки додати в нього вже підготовлену сливу, підсолодити за смаком і варити прекрасний сливовий джем на зиму, який, до речі, можна подавати просто до чаю, а можна використовувати в якості начинки в торти, пироги і млинці. Спробуй!

Сливовий джем з аличею – інгредієнти:

  • 2 кг сливи,
  • 1 кг аличі,
  • 3 кг цукру,
  • 200 мл води.

Сливовий джем з аличею – приготування:

  1. Сливу і аличу помий, перебери, видали погані і червиві плоди. Розріж сливи на половинки і очисти від кісточок.
  2. Аличу залий водою, доведи до кипіння і провари 10 хвилин.
  3. Потім трохи остуди аличу і протри через друшляк, щоб відокремити м’якоть від кісточок і шкірки.
  4. В отриману аличеву м’якоть поклади цукор і перемішай. Потім додай сливи і постав на вогонь.
  5. Доведи масу до кипіння і вари сливовий джем 30 хвилин на слабкому вогні до розм’якшення фруктів.
  6. Готовий джем зі слив і аличі розклади по підготовлених стерилізованих банках і закатай.
  7. Банки зі сливовим джемом переверни догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
  8. Зберігай сливовий джем у прохолодному темному місці.

Смачного!

Джерело: tochka.net